USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підприємства платитимуть податки за житлову нерухомість

30 Січня 2013 09:38
До кінця січня підприємства та фірми, у власності яких перебувають об’єкти житлової нерухомості, мусять надати декларацію з податку на нерухомість.

Як йдеться у повідомленні сектору взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Волинській області, сплачувати податок на нерухоме майно юридичні особи муситимуть щокварталу, до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом, тобто до 30 квітня, 30 липня, 30 жовтня 2013 року та 30 січня 2014 року.

Обсяг податку на нерухоме майно підприємства та фірми обчислюють самостійно за станом на 1 січня 2013 року і до 1 лютого цього ж року подають органу державної податкової служби за місцезнаходженням житлової нерухомості відповідну декларацію.

Однак, не за всі об’єкти житлової нерухомості юридичним особам доведеться сплачувати податок. Пільга зі сплати податку на житлову нерухомість стосується будівель гуртожитків, об’єктів, що перебувають у власності держави, територіальних громад або їх спільній власності, будівель дитячих будинків сімейного типу, об’єктів житлової нерухомості, розташованих у зонах відчуження та безумовного відселення, а також садових або дачних будинків ( не більше одного такого об’єкта на одного платника податку).

Податківці наголошують, що невід’ємною частиною декларації є додаток «Відомості про наявні об’єкти житлової нерухомості», без якого декларація з податку на нерухомість не приймається.

Довідково: ставка податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, пов’язана з мінімальною заробітною платою встановленою законом на 1 січня звітного (податкового) року (за станом на 01 січня 2013 року - 1147 гривень). Ставки на нерухоме майно встановлюються сільською, селищною та міською радою за 1 квадратний метр житлової площі об’єкта житлової нерухомості в таких межах:
для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 квадратних метрів, та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 квадратних метрів – до 1 відсотка мінімальної заробітної плати (11,47 гривень).
Для квартир, житлова площа яких перевищує 240 квадратних метрів та житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 квадратних метрів – 2,7 відсотка розміру мінімальної заробітної плати (30.97 гривень).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus