USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підприємство депутата Волиньради незаконно використовувало 76 гектарів

22 Квітня 2014 13:42
Підприємство, яке належить депутату Волинської обласної ради, понад півроку незаконно користувалося землею Веселівської сільської ради Луцького району, інформує «Під прицілом».

Директором товариства з обмеженою відповідальністю «П`ятидні», яке зареєстроване у селі П'ятидні Володимир-Волинського району є депутатом Волинської обласної ради - Валерій Діброва. Протягом 7 місяців підприємство незаконно користувалося земельними ділянками, які знаходяться на території Веселівської сільської ради. Площа, яку займало підприємство складала понад 76 гектарів.

На підставі цього заступник прокурора Луцького району Волинської області звернувся із позовом до суду про відшкодування збитків, яких завдано сільській раді самовільним зайняттям земельних ділянок.

У залі суду представник відповідача повідомив, що землі обробляються на території Веселівської сільської ради на підставі укладеного договору між замовником ЗАТ «Нива» та виконавцем ТзОВ «П`ятидні» на проведення комплексу сільськогосподарських робіт. Зі слів відповідача, вказівки на місце розташування земельних ділянок давав голова закритого акціонерного товариства «Нива». Оскільки частина землі оброблялася незаконно, тобто без укладання договору, представник відповідача показав суду квитанцію на суму 30 тисяч 618 гривень 98 копійок.

Ця квитанція свідчила про оплату оренди земельних ділянок за травень – грудень 2013 року.

Господарський суд Волинської області позов заступника прокурора задовольнив частково, а саме – стягнув з ТзОВ «П`ятидні» на користь Веселівської сільради 37 тисяч 898 гривень 98 копійок збитків. Також суд зобов’язав сплатити тисячу 10 гривень 51 копійку судового збору.

Голова Веселівської сільської ради Оксана Семенюк сказала, що заборгованість за 7 місяців уже погашено, а також відшкодовано 37 тисяч 898 гривень 98 копійок збитків. З її слів, після рішення суду сільська рада на рік уклала договір з ТзОВ «П`ятидні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Аграрій Показати IP 22 Квітня 2014 13:59
Який жах.А якби земля не оброблялась - хто платив би збитки?Сільськиий голова?Минула влада зробила все аби ускладнити процес передачі в оренду земель сільськогосподарського призначення.Рада чи селяни повинні остерігатись непорядного орендаря.А хіба сільський голова не знає хт о такий Діброва?Проте мало хто кричав як облрада роздавала торфовища в К-Каширському і Любешівському районах фірмам Ю.Бойка "Зелена енергія".
John Deer до Аграрій Показати IP 22 Квітня 2014 14:19
Чув дзвін але...
Олена до Аграрій Показати IP 22 Квітня 2014 14:51
А Ви впевнені, що Діброва звертався до сільського голови з самого початку тієї справи?
А то ні!!! до Олена Показати IP 22 Квітня 2014 14:59
Звісно, сільський голова ні сном, ні духом. Добре хоч прокуратура взялась за справу, а то б сільська рада так би нічого і не дізналась!
о ні... до а то ні до А то ні!!! Показати IP 22 Квітня 2014 15:26
ні сном, ні духом, сільський голова? Вночі засівати і вночі збирати? Бачить Бог і бачать люди. Якби Діброва захопив тільки ділянки ,а то щей людське пасовище . Суд судом , той господар хай подивитья людям в очі.
о ні... до а то ні до А то ні!!! Показати IP 22 Квітня 2014 15:28
коментар було видалено
Цікавий Показати IP 22 Квітня 2014 14:23
А чого це раптом прокуратуру зацікавила діяльність окремих депутатів облради? Команда чиясь була? Чи у прокуратури зубки виросли раптом?
Берта до Цікавий Показати IP 22 Квітня 2014 14:28
Музичко померли , а данидьчук наклав в підгузки.
Українець Показати IP 22 Квітня 2014 14:27
А по найчеснішому Хомичу с.Кроватка, голова асоціації приватних землевласників , за незаконне вмкористання земель теж буде розпочата справа, чи то тільки для чужих закон, адля рожищенської свободи деребан це нормально він же херой (криму, донецька і інших територій) ? Тобто влада така сама тільки для "своїх"
!!!!!!!!!!!!!!! до Українець Показати IP 22 Квітня 2014 23:42
чиста правда

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus