USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Підрахували час життя на фронті мобілізованих росіян

22 Вересня 2023 22:28
Мобілізовані росіяни гинуть на війні в Україні в середньому через чотири – п’ять місяців після отримання повістки, а кожен п’ятий – не прожив і двох місяців.

Про це йдеться у дослідженні російського видання Важливі історії та Conflict Intelligence Team, передає Кореспондент.

Рік тому у Росії оголосили про початок «часткової мобілізації», під час якої на війну було відправлено понад 300 тисяч росіян. Протягом року влада РФ ні разу не повідомляла про кількість загиблих мобілізованих. Проте повідомлення про смерть з’являються кожного дня по всій країні. Від отримання повістки до похорону проходить менш ніж рік.

Видання зазначає, що протягом першого місяця після мобілізації загинули принаймні 130 людей. Кожен п’ятий мобілізований не прожив навіть двох місяців. В середньому вони гинули через чотири – п’ять місяців на фронті. З тих, хто загинув у перший рік після мобілізації, лише одиниці протягнути понад 11 місяців.
За словами аналітиків, на тривалість життя після мобілізації та відправки на фронт вплинула інтенсивність бойових дій. Частина з мобілізованих росіян вже восени потрапила в «м’ясорубку» в районі Сватового та Кремінної.

Більша частина мобілізованих росіян загинули у віці від 30 до 45 років. Кожному десятому з них було менше ніж 25 років. Наймолодшому загиблому мобілізованому – 19 років, найстаршому – 62.
Згідно з дослідженням, за час війни обстріл ПТУ в Макіївці є найбільш відомою втратою російської армії (139 загиблих), але для мобілізованих це не єдиний випадок.

Так, через місяць після початку мобілізації – 24 жовтня 2022 року – 47 росіян, які служили у 255-му полку загинули разом під обстрілом в районі Нової Каховки в Херсонській області.

Найбільші втрати серед мобілізованих громадян РФ восени та взимку були на напрямку Куп’янськ – Сватове – Кремінна в Луганській області. За рік з моменту оголошення мобілізації там загинуло понад 250 росіян.

Приблизно 100 осіб загинуло за рік з моменту початку мобілізації в районі Донецька. Понад 30 мобілізованих загинули під Вугледаром, а 24 – під Макіївкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus