USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Україна повернула тіла ще 94 загиблих військових

20 Листопада 2023 13:58
Україні вдалося повернути 20 листопада на підконтрольну територію тіла (останки) 94 загиблих на війні військових.

Про це повідомив Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими.

Зазначається, що ЗСУ забезпечать перевезення репатрійованих тіл та останків українських бійців до визначених державних спеціалізованих установ. Після цього тіла та останки воїнів будуть передані представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих.

Водночас, згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, Росії були передані тіла (останки) її комбатантів, загиблих у війні проти України.

Над поверненням полеглих у війні з Росією бійців працювали Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими у взаємодії з Об’єднаним центром при СБУ, МВС України, ЗСУ (ЦУ ЦВС), ДСНС України у Сумській області, ДПСУ, іншими представництвами структур сектору безпеки та оборони за сприяння та безпосередньої участі представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Згідно з інформацією Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, станом на листопад у російському полоні перебувають 4 337 українців: 3574 військових та 763 цивільних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus