USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Підрив Каховської ГЕС росіяни планували давно, рівень води був максимальним

6 Червня 2023 14:53
Російські загарбники планували підрив Каховської ГЕС давно, рівень води був максимально піднятий для створення великої хвилі й затоплення великої території.

Про це зазначила радниця керівника Офісу Президента Дарія Зарівна, передає Укрінформ.

«Російська пропагандистська машина зараз розповідає, що це Україна підірвала Каховську ГЕС, щоб прискорити контрнаступ. Це класична брехня, оскільки підрив ГЕС планувався ворогом давно, рівень води був максимально піднятий для того, щоб створити велику хвилю та затопити велику територію, ускладнивши ситуацію саме для України», – підкреслила вона.

Також, за словами радниці очільника ОП, мета росіян – це вдарити по українському агросектору, перетворити південь України на пустелю і створити кризу в системі світової продовольчої безпеки.

«Вони хочуть прибрати Україну, як конкурента, зокрема, в Африці, шантажуючи світ голодом. Чи можете ви уявити, щоб нам було це вигідно?» – акцентувала вона.

Зарівна наголосила, що росіяни прагнуть зробити максимум для того, що український південь був економічно розбитий тоді, коли буде звільнений від російських загарбників.

Нагадаємо, Луцький міський голова Ігор Поліщук доручив працівникам міськради приготуватися до прийому евакуйованих мешканців з районів, затоплених водою з Каховського водосховища. Також він запропонував допомогу будматеріалами, технікою та обладнанням для ліквідації надзвичайної ситуації. Якщо ви потребуєте житло на Волині внаслідок термінової евакуації, або можете його запропонувати – телефонуйте за номером 0666570915, повідомили у Волинській ОВА.

Російські війська вночі 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Її повністю зруйновано через підрив машинної зали зсередини, станція відновленню не підлягає.

Читати ще: Підрив Каховської ГЕС спричинив найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття, – Кулеба

Як заявив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, місцевих жителів евакуюють із потенційних районів затоплення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К.лучанин Показати IP 6 Червня 2023 15:40
Що там радниця може знати? Їй сказали , вона те й говорить. Я пригадую ситуацію із 90- х років коли у ВРУ на сесії депутати із науковцями говорили про небезпеку для України низьку набудованих більшовиками водосховищ на Дніпрі. Це було зроблено спеціально . Це була і є бомба сповільненої дії. І як нині бачимо , вона спрацьовує агресором. Це не росія - це диявол від якого страждає земна цивілізація.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus