USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Підсумки виборчої кампанії на Волині: активність кандидатів і порушення

19 Липня 2019 14:17
Активними під час виборчої кампанії були не всі партії та кандидати, а найпоширенішими порушеннями стали поширення агітаційної продукції без маркування та розміщення її в заборонених місцях.

Про це йшлося під час пресконференції на тему «Підсумки передвиборної кампанії на Волині: результати спостереження ОПОРИ та реагування поліції на порушення» 19 липня у Луцьку.

Як повідомила координатор ОПОРи у Волинській області Катерина Шарпата, з 44 зареєстрованих на Волині кандидатів не всі проявляли передвиборчу активність. Аналогічна ситуація і щодо 22 зареєстрованих політичних партій – активними були 13 політичних сил. Найбільше активними були кандидати у виборчому окрузі №20 (8 з 9 зареєстрованих), найменш активними – в окрузі №19 (лише Ігор Гузь, Сергій Григоренко та Василь Згоранець).

Найпоширенішою формою активності були особисті зустрічі кандидатів з виборцями, зовнішню рекламу використовували 11 партій і по 2-3 кандидати в кожному з округів, медійну рекламу – шість політсил та приблизно стільки ж кандидатів в округах. Агітаційні намети для поширення друкованої продукції розміщували на користь вісьмох політичних сил та двох кандидатів у депутати.

Щодо порушень виборчого законодавства, як зауважила Катерина Шарпата, представники ОПОРи фіксували два найпоширеніші типи порушень – порушення порядку фінансування передвиборчої кампанії (поширення друкованої агітаційної продукції без відповідного маркування) та розміщення друкованої агітаційної продукції з порушеннями правил благоустрою, зокрема в недозволених місцях (на опорах електромереж, в приміщеннях закладів та установ комунальної власності, міських та селищних рад).

Найчастіше порушення щодо фінансування передвиборчої агітації фіксували на користь «Європейської солідарності», «Української стратегії Гройсмана», «Опозиційної платформи – За життя». В окрузі №22 порушення виявили на користь кандидата Андрія Білецького та Ігоря Палиці, в окрузі №20 – Вадима Ваврищука.

Щодо порушень порядку розміщення друкованої агітації найбільше фактів фіксували в крузі №20 на користь Івана Мирки, Андрія Козюри, Вячеслава Рубльова, Вадима Ваврищука, Віталія Пудліка. В окрузі №21 порушення стосувалися кандидатів Віктора Мовчана, Олександра Калюжного та Степана Івахіва. В окрузі №22 один факт виявили щодо Миколи Федіка, в окрузі №23 – до десяти фактів щодо кандидата Максима Приймачука. Виявляли факти розміщення друкованої агітаційної продукції в приміщеннях комунальної власності і приміщеннях, де вже працювали ДВК, зокрема, йдеться про приміщення Берестечківської міськради.

Нагадаємо, правоохоронці називають ситуацію з виборчим процесом на Волині контрольованою і відзначають меншу кількість повідомлень про порушення, ніж було у період президентських виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus