USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Підсумки ЗНО-2019: 16 волинян отримали найвищий бал

15 Листопада 2019 12:40
П’ятою серед регіонів України стала Волинь за кількістю осіб, які під час ЗНО отримали максимальний бал.

Про це йшлося під час прес-конференції за участі директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк та завідувача центру ЗНО Волинського ІППО Алли Корнейко, присвяченої питанням проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року 15 листопада у Волинському інституту післядипломної педагогічної освіти у Луцьку.

Як повідомила Алла Корнейко, на Волині цього року через процедури зовнішнього незалежного оцінювання пройшли понад 12,5 тисячі учасників. Основна маса – здобувачі повної загальної середньої освіти. Разом з тим, майже тисяча учасників вступали в магістратуру.

Також відбувалося так зване «ЗНО для вчителів» – процедура сертифікації, тестування вчителів початкових класів.

Волинськими учасниками ЗНО за підсумками року можна пишатися: за багатьма показниками високих та вище середніх балів фіксують позитивну динаміку. Порівняно з минулим роком, на 50% збільшилася кількість учасників тестування, які отримали високі бали. Так, у 2018 році 200 балів в області отримали 6 випускників, цьогоріч – 16. Одна випускниця з Волині єдина в Україні здобула максимальний бал з німецької мови. Два навчальні заклади мають по чотири учасники ЗНО, які отримали по 200 балів. Це Луцький НВК № 9 та Волинський науковий ліцей-інтернат Волинської обласної ради. Вісім 200-бальних результатів в області зафіксували з хімії. За високими результатами в ЗНО Волинь потрапила до топ-6 областей, а за кількістю 200-бальників – до п’ятірки лідерів.

Серед негативних явищ: немала кількість учасників, які не набрали порогового балу. Їх не критично багато, але це 14% учасників ЗНО, зокрема 16% не склали українську мову, 16,5% – історію України. Наступного року намагатимуться мінімізувати ці негативні явища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus