USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Комітет ВР підтримав надання українцям права на володіння короткоствольною зброєю

22 Грудня 2019 15:13
18 грудня під час засідання комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності відбулося обговорення законопроєктів «Про зброю» (№1222 та №1222-1).

Після доповідей співавторів обох законопроєктів народних депутатів Ігоря Фріса та Олександра Бакумова, керівник робочої групи народний депутат Олександр Дануца запропонував комітету направити обидва законопроєкти на доопрацювання в Комітет з питань правоохоронної діяльності, результатом якого повинен стати загальний комплексний законопроєкт, який врегулює цю сферу відносин, підготовлений авторами обох законопроєктів.

У промові Олександр Дануца зробив окремий наголос на тому, що серед ключових вимог до нового законопроєкту має бути врегульовано право громадян на володіння короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю.

Члени комітету підтримали цю пропозицію одностайним рішенням. Подробиці у відео.
Нагадаємо, що наразі кожен громадянин України віком від 25 років може легально володіти автоматом Калашникова у цивільній версії, але не має права короткоствольну нарізну зброю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
" Показати IP 22 Грудня 2019 15:39
Следующий на повестке дня-танк и не меньше!!!
І запамятайте до " Показати IP 23 Грудня 2019 20:42
Америка, що б прийти до теперішнього стану володіння вогнепальною зброєю, пережила часи Дикого Заходу! І ми переживемо, в крайньому разі нас туди підштовхують слуги!
George до І запамятайте Показати IP 23 Грудня 2019 22:53
Щоб прийти в місто за горою, треба пройти гору. А так 200 років вже пройшло, а ми і до гори ще не дійшли.
І запамятайте до George Показати IP 24 Грудня 2019 18:20
Гору можна обійти! Не обовязково перти скрізь лобом.
О бть Показати IP 22 Грудня 2019 16:03
Турборерим так турборежим.
Узул Показати IP 22 Грудня 2019 16:21
Депутути і злочинці давно вже озброєні. Настав час і законослухняним громадянам мати право на зброю.
Лучанин Показати IP 22 Грудня 2019 16:27
Ідіоти
Григорій Іванович Показати IP 22 Грудня 2019 18:45
Один Узул українець...інші раби, їм ніззя! Досвід США свідчить: чим більше громадяни озброюються, тим нижче рівень злочинності. Під час дискусій у країні щодо відміни права на купівлю та носіння вогнепальної зброї, представники Національної стрілецької асоціації США криють козирною картою, на яку у їх опонентів немає відповіді: за даними статистики, у тих штатах, де громадяни мають право на носіння зброї, насильницьких злочинів у середньому на 20-25% менше аніж там, де продаж та носіння зброї заборонено.
алс до Григорій Іванович Показати IP 22 Грудня 2019 20:47
Уровень преступности зависит от уровня культуры.Но СОРОС и зарубежная банда желают побыстрее освободить украинскую землю от жителей.
Лучанин до Григорій Іванович Показати IP 23 Грудня 2019 23:33
Брєд пишете, без образ. В США право на носіння і вільну купівлю зброї гарантоване Конституцією (2-а поправка). Купити її вільно можна у кожному штаті (уряд штату не може обмежити право, гарантоване Конституцією). Більше того, злочином рахується не продати зброю особі, що має право на її купівлю. Можливо маються на увазі право на приховане носіння зброї, яке дійсно є не у всіх штатах. П.С. Право на носіння зброї підтримую.
Григорій Іванович Показати IP 22 Грудня 2019 18:47
Зброя має потужний стримуючий ефект. Коли потенціальний грабіжник або хуліган знає, що його жертва може бути озброєною, й навіть якась бабця у разі нападу на неї може влаштувати "сталінградську битву" у масштабі провулку, він тричі подумає перед тим, як здійснювати напад. Водночас лише розумово відстала людина буде використовувати легально куплену зброю, яка пройшла балістичну експертизу та є зареєстрованою, у злочинних цілях. За наших часів розвитку комп’ютерних технологій та існування баз даних правоохоронці здатні за лічені хвилини визначити власника зброї.
123 до Григорій Іванович Показати IP 22 Грудня 2019 21:54
Це все буде зроблено в установленому порядку, тільки треба уточнити, що після того як застрелять когось.
Григорій Іванович Показати IP 22 Грудня 2019 18:56
Люди діляться на дві великі групи: прихильників цивільної зброї та її супротивників. До супротивників традиційно відносяться злочинці, міліцейське начальство, громадяни з ірраціональними страхами і просто дурні люди. Особливо тупі вівці вважають, що зброя на руках у громадян миттєво призведе до масового кровопролиття, а всіх захистить професійна робота міліції. На руках у громадян уже є мільйони вельми небезпечних мисливських стволів, так чому немає на вулицях масових розстрілів? Коли тупій вівці показують факти, що свідчать, що право володіти зброєю призводить до зниження числа вбивств, грабежів та зґвалтувань, а заборона - навпаки, до зростання злочинності, тупа вівця бекає, мовляв, "треба враховувати різні фактори" і "напевно там стала краще працювати поліція". Коли злочинець ломиться в ваш дачний будинок або дістає ножа в підворітті, коли компанія гопників починає оточувати вас з бажанням не просто відібрати ваш гаманець, поліції поруч немає. Завдяки вам же, тупим вівцям, злочинець надійно захищений. Громадяни гарантовано беззбройні. На відміну від законодавців, які проти цивільної зброї, але при цьому самі себе нагородили зброєю.
123 до Григорій Іванович Показати IP 23 Грудня 2019 20:38
Григорій Іванович, признайтесь, з вас сильно знущались в дитинстві? Ну там тупі вівці плювали на вас, а тупі барани пісяли?
До Григорія Показати IP 22 Грудня 2019 20:47
Якщо застосування зброї чатовим (часовим) на посту якось регламентовано чи статутами чи інструкціями. Як на даний момент *слуги народу* (які навіть срочку не служили) регламентують застосування бойового пістолета , чи це не буде перевищення самооборони ,чи це не буде застосування зброї проти неповнолітніх, як бути з побічними моментами типу рекошет. Коли патрон має бути досланим в патронік , коли курок має бути зведеним і т.д. ТОбто питання по застосуваню не таке уже й просте як ви це МАЛЮЄТЕ.
333 до До Григорія Показати IP 23 Грудня 2019 20:39
Просто, для слуг, забагато українців живих. А тому треба роздати зброю.
с Показати IP 23 Грудня 2019 09:13
дайте зброю
Григорій Іванович до с Показати IP 23 Грудня 2019 11:09
Нічого такаго я не малюю. Проблем звичайно тисячі, це і абсолютна недосконалість законодавства щодо захисту прав особистості,державу. У цих умовах в українському праві фактично не існує критеріїв, які визначають межі самозахисту. Що й казати: сьогодні в Україні жертва грабіжника, здійснюючи опір, волею правоохоронців та суддів сама дуже легко перетворюється у злочинця та сідає за грати. Статусу абсолютної недоторканності, не дивлячись на твердження Конституції, не має ані здоров’я та життя громадян, ані недоторканність житла. Якщо до цього додати корумпованість правоохоронної та судової системи, громадянам краще взагалі забути про самозахист, а тим більше – із застосуванням зброї. Виключенням є хіба що представники самої «системи» або владних кіл, але вони сьогодні й без того мають зброю. І використовують її в будь-яких ситуаціях на свій розсуд
Правда Показати IP 24 Грудня 2019 09:12
При цих корумпованих правоохоронцях,прокурорах і суддях ви ще хочете вільний обіг зброї?Ну,ну...і кого будуть "призначати"винним,якщо раптом щось.У нас третина населення має психічні відхилення,алкоголізм "зашкалює",як і наркоманія і ви ще обговорюємо такі питання.Ви не бачите кого ми вибрали в Раду...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus