USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Марш за життя»: у США масові акції за посилення контролю над зброєю

25 Березня 2018 10:36
Сотні тисяч американців вийшли на акції протесту по всій країні, вимагаючи посилення контролю за обігом зброї в США.

March For Our Lives ( «Марш за наші життя») виріс з руху, який вимагає внесення змін до законодавства після розстрілу у лютому 17 людей в школі у місті Паркленд, штат Флорида, інформує ВВС.

Вбивство у Паркленді було найкривавішим з 2012 року, коли в початковій школі Сенді-Хук у місті Ньютаун вбивця застрелив 27 людей, зокрема 20 дітей шести-семи років.

У п'ятницю Білий дім оголосив, що заборонить так звані «прилади, які ковзають». Це пристрої, які дозволяють збільшити швидкість вистрілів напівавтоматичної зброї майже до рівня автомата.

Проте чимало активістів закликають до більш масштабних реформ.
Один з найбільших маршів відбувся у Лос-Анджелесі

У рамках «Маршу за наші життя» 800 акцій відбулося не лише в США, але також у Лондоні, Женеві, Сіднеї, Токіо та Берліні.

Основна акція пройшла у Вашингтоні. Чимало демонстрантів прийшли з плакатами «Захищайте дітей, а не зброю!», «Я буду наступним?».

У Вашингтоні демонстранти прийшли під будівлю Капітолію, де працює Конгрес США

З промовою перед демонстрантами виступила лідер руху школярів за посилення контролю зброї - Емма Гонсалес, яка вижила під час збройного нападу у школі в Паркленді.

Після переліку імен жертв вона вшанувала їхню пам'ять шістьма хвилинами та 20 секундами мовчання. Саме стільки часу знадобилося злочинцю, щоб вбити 17 учнів та вчителів у школі в Паркленді.

Емма Гонсалес вижила під час збройного нападу на школу у Флориді

На акції у Вашингтоні також виступили співачки Аріана Гранде і Майлі Сайрус, актор і творець популярного мюзиклу «Гамільтон» Лін-Мануель Міранда.

На хвилі громадського обурення після масового вбивства в Паркленді демонстранти сподіваються переконати американських політиків нарешті вжити рішучих заходів, зокрема заборонити продаж бойової зброї.

Втім, далеко не всі американці поділяють таку точку зору. Право носіння зброї гарантовано другою поправкою до конституції США, а Національна стрілецька асоціація (NRA) як і раніше має величезний вплив.

Згідно з даними нещодавнього опитування, близько 69% американців вважають, що закони про володіння зброєю мають бути посилені. У жовтні 2016 року так вважали тільки 61% опитаних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus