USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підтримка вступу до НАТО в Україні найвища за історію спостережень. Опитування

3 Жовтня 2022 15:38
83% опитаних підтримали б вступ України до НАТО у разі проведення референдуму. Це найвища підтримка за історію спостережень, свідчать дані загальнонаціонального опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 1-2 жовтня.

Про це повідомляє УНН.

«Підтримка вступу до НАТО – найвища за історію спостережень: на референдумі цю ініціативу підтримали б 83%, проти – 4%, не проголосували б 9%. У червні 2022 підтримували вступ до Альянсу 76%», – йдеться у повідомленні.

Що стосується вступу до ЄС, то за результатами опитування, 86% опитаних підтримали б вступ України до Євросоюзу у разі проведення референдуму (проти – 3%, не проголосували б – 7%). Підтримка вступу до ЄС одностайна серед представників усіх макрорегіонів та вікових груп.

На відміну від вступу до ЄС вступ до НАТО дещо обережніше сприймається жителями сходу країни (69% – за вступ, 9% – проти, 17% – не прийшли б на голосування). Попри це у порівнянні із попереднім опитуванням динаміка у підтримці вступу до Альянсу серед жителів цього макрорегіону дуже позитивна (у червні за – 55%, проти – 20%, не прийшли б голосувати – 22%).

Додамо, курс України на ЄС та НАТО закріплений у Конституції. Україна подала заявки на вступ до ЄС та НАТО.

Читати ще: Дев'ять держав НАТО підтримали членство України та закликали збільшити їй військову допомогу

Опитування проводилося серед 2000 респондентів віком від 18 років і старших в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 2,2%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus