USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.86

Підвищення тарифів на воду може не бути: Шмигаль просить НКРЕКП переглянути рішення

1 Липня 2023 19:22
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль назвав зростання тарифів на воду неприйнятним та доручив міністру енергетики і міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з НКРЕКП щодо можливості перегляду рішення щодо підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

Про це Денис Шмигаль повідомив у мережі.

«Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення підвищити тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Рішення не прийнятні. Рішення не погоджені з урядом. Під час війни ми маємо діяти єдиною командою, особливо в таких чутливих сферах, як енергетика та тарифоутворення», – зазначив він.

Денис Шмигаль наголосив, що уряд робить усе можливе, аби забезпечити соціальну справедливість:

збільшує пенсії;

виплачує субсидії всім, хто їх потребує;

допомагає регіонам для сталості тарифів на тепло і гарячу воду.

Водночас непогоджені рішення комісії йдуть у розріз із політикою уряду, зазначив очільник Кабміну.

«Сьогодні дав доручення міністру енергетики і міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з НКРЕКП щодо можливості перегляду таких рішень», – резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, в Україні від 1 липня зростуть тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення – таке рішення 29 червня ухвалила НКРЕКП. Підвищення відбуватиметься у два етапи: від 1 липня по 31 серпня та від 1 вересня 2023 року. У середньому рівень зростання тарифів становитиме 32% і залежатиме від регіону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фіма Показати IP 2 Липня 2023 12:01
А на електроенергію уряд не хоче відмінити підвищення тарифів????? На чому працюють всі насоси та котельні....чи проти олігархів уряд не тягне...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus