USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Підвищенням призовного віку Кремль прагне приховати мобілізацію, – розвідка Британії

15 Січня 2023 15:23
Підвищенням уже навесні верхньої межі призовного віку в Росії з 27 до 30 років Кремль намагається приховати мобілізацію для війни в Україні, щоб уникнути зростання невдоволення населення.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в суботу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

Як зазначається у зведенні, 12 січня голова комітету Держдуми Росії з оборони Андрій Картаполов запропонував збільшити в Росії верхню вікову межу призову на військову службу з 27 до 30 років уже для призову навесні цього року.

Картаполов сказав, що цей крок має на меті забезпечити оголошене раніше збільшення чисельності російських сил на 30%.

Минулого року про підтримку такого кроку заявив президент РФ Путін, а російські чиновники, ймовірно, озвучують реакцію громадськості.

«Російські лідери, ймовірно, сподіваються, що зміна вікового критерію для призову на звичайну строкову військову службу дозволить отримати більше особового складу для продовження війни в Україні й водночас буде менш тривожною для населення РФ, ніж оголошення про черговий раунд непопулярної «часткової мобілізації», - зазначається у зведенні.

У попередньому зведенні британської розвідки йшлося про те, що Україна продовжує загрожувати кораблям чорноморського флоту Росії, через що ЧФ РФ надає пріоритет захисту своїх сил над наступальними або патрульними операціями в морі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus