USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пільговикам на Волині видаватимуть безкоштовні квитки на проїзд, - експеримент

4 Лютого 2011 14:41
Через декілька місяців на Волині хочуть запровадити експеримент з наданням пільг: кожному пільговику для міжміських рейсів даватимуть на місяць лише шість талонів на безкоштовний проїзд.

Про таку можливу інновацію 4 лютого під час наради з перевізниками розповів начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури волинської ОДА Леонід Кирильчук.

Кожен пільговик, яких є нині близько 300 тисяч в області, отримає шість іменних талонів. Разом з посвідченням пільговика і цими документами він зможе проїхати шість разів у місяць безкоштовно.
Кирильчук пояснив, що саме шість «пільгових» поїздок є умовною нормою, за якою у Кабміні вираховують компенсацію перевізникам.

«Кожен пільговик більше шести таких документів одержати і проїхати не зможе. Більше їздить – але вже за гроші», - сказав Кирильчук.

Почати експеримент можна буде лише після проведення громадських слухань та затвердження сесією міськради.
Окрім цього для виготовлення зазначених талончиків необхідні гроші, які не передбачені бюджетом, а тому їх проситимуть у перевізників. Ті не проти, адже за нинішньої ситуації втрачають більше.

Перевізники – за!

Зі слів перевізників, пільговики зловживають правом безкоштовного проїзду. А грошей, які компенсовує перевізникам держбюджет, і існуючі тарифи на перевезення – не покривають витрат.

«Пільговик купує квиток у касі. Передає його комусь: знайомій, подружці, родичу… Потім підходить до іншої каси і знову купує пільговий квиток..», - каже перевізник Володимир-Волинського АТП 10707 Валерій Дробінов.

Зі слів перевізників звіряти посвідчення з наявними пільговими квитками просто немає часу. Адже для посадки в авто дається декілька хвилин.

«Часом трапляються і курйозні випадки, коли у салон заходить циган з посвідченням ветерана праці. Або приходять і показують шість посвідчень. Вибирай будь-яке, яке подобається», - розповів один з перевізників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
непенсіонер Показати IP 4 Лютого 2011 16:08
правильно! Ще б у Луцьку таке зробили!
Рер Показати IP 4 Лютого 2011 20:11
Влада волинських «владців» посягає на ГРОШІ ХВОРИХ людей!!!! Безкоштовний проїзд по закону а не по понятіям.
tarasick Показати IP 5 Лютого 2011 08:58
Нарешті! Ще б таке ж і для міського громадського транспорту зробити.
Flyguardian Показати IP 5 Лютого 2011 09:41
Уроды комнатные ! А в сортиры тоже именные талоны выдавать будут? Вы только задайте себе вопрос - когда закончатся талоны, смогут ли наши старики и инвалиды, на свою мизерную пенсию, куда - то поехать? А кто пробовал проехать в маршрутке по удостоверению - знают, что это такое. Короче как всегда "Лишь только бабло победит зло"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus