USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пішки під стіл. Дитячі мрії відомих волинян. ФОТО

23 Лютого 2010 16:10
Найщиріші мрії народжуються в дитинстві та залишаються у пам’яті на все життя. «ВН» дізналися, чого прагнули відомі політики, бізнесмени, артисти Луцька, коли ходили в коротких штанцях, та чи досягли своїх заповітних мрій у дорослому віці.

Голова Волинської облради Анатолій Грицюк в одному з інтерв’ю зазначив, що якби не подав документи до Горохівського радгосп-технікуму, міг би бути педагогом, так як у дитинстві його заповітною мрією було саме вчителювання.

Голова волинської облдержадміністрації Микола Романюк якось зізнався, що цілився вище – він хотів бути льотчиком і навіть вступав до авіаучилища. Проте спроба виявилася не вдалою.


Польоти поміж хмар бачив у своїх дитячих мріях депутат Луцької міськради Сергій Григоренко. Каже, що хотів бути військовим льотчиком і нині, наскільки дозволяє фінансова можливість, продовжує втілювати мрію у життя. Каже, що вже тричі стрибав з парашуту та має 4-тий розряд. 

Ще не стрибав, проте літав на спортивному двохмісному літаку п’ять років тому директор департаменту інформаційної політики Луцької міськради Олександр Пирожик. Він також мріяв стати льотчиком, проте все життя працював у журналістиці. Каже, що таки реалізує свої задумки. А нині готується до стрибка з парашутом.

Лідер Волинського осередку «Партії регіонів» Олександр Башкаленко якби не подався у політику виїздив би з мольбертом і пензлем на пленери, бо мріяв бути художником. Проте за свій вибір Башкаленко не жалкує, пояснює, що мистецтво завжди залишається у його серці, і він отримує задоволення від споглядання художніх шедеврів. 

Не зрадив, не зраджує і можливо ніколи не зрадить своїм мріям депутат облради Ігор Гузь. Ще коли пішки під стіл ходив, маленький Ігор мріяв стати революціонером. Зізнається, що вже в початкових класах школи намагався мати свою позицію, яку не завжди підтримували вчителі. А коли трішки підріс, підбивав своїх однокласників на дії антисистемного характеру, носив зачіску під нуль, ходив до школи у військових черевиках та намагався переконувати однокласників у тому, що Степан Бандера – вождь.

Голова ДПА у Волинській області Костянтин Циркун з гордістю каже, що все, про що він мріяв у дитинстві, збулося. Податківець дуже любив техніку і прагнув бути водієм. Як наслідок – вступив до танкового училища. Мріяв Циркун і про роботу в спецвійськах. Нині на його рахунку два десятки років служби в контррозвідці та СБУ.

Дитячі амбіції стати розвідником, таким собі таємним агентом, мав і депутат Луцької міськради Андрій Козюра. Проте обранець громади здобув юридичну освіту і тепер може «шпіонити» хіба що в залах суду чи мерії. Андрій Козюра каже, що якби можна було б почати життя спочатку, навряд чи щось міняв би.

Інший юрист за освітою – директор департаменту соціальної політики Луцької міськради Петро Верзун – у дитинстві мріяв стати археологом. Розкопки не проводив, проте вже в початкових класах прочитав усі шкільні книжки з історії та міг вести дискусію на рівні зі старшокласниками. Верзун каже, що, можливо, повернеться до своєї мрії дитинства. Втілення її вбачає у відкриті музею.

Воліє залишити власні дитячі мрії про кар’єру правоохоронця в дитинстві секретар Луцької міськради Анатолій Бірюков. Пояснює, що нині міліцейська система в Україні потребує суттєвих вдосконалень. Проте Бірюков пригадує, що після служби в армії у Німеччині хотів подавати документи до правоохоронного вузу. Каже, що нині сам за собою часом помічає навички правоохоронця і, напевно, був би гарним міліціонером.

Колишній губернатор Волині, депутат Волинської обласної ради, голова Волинського обласної організації Єдиного Центру Володимир Бондар чіткої мрії про майбутню професію не мав. Згадує, що хотів постійно спілкуватися з людьми та багато подорожувати. Нині, об’їздивши всю Україну та побувавши в багатьох європейських державах, вважає, що мрія збулася.

Депутат Луцької міськради Василь Гриб мріяв у дитинстві про велику сцену. І день у день працював для того, аби його бажання стало реальністю: навчився грати на гармошці та баяні. Все задумане маленьким Васильком втілилося, і тепер він заслужений артист України.

Про світло софітів, гітару і мікрофон у руках мріяв музикант і начальник управління культури департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради Юрій Поліщук. Про посаду клерка у дитинстві навіть не задумувався. Згадує, що малював у дитинстві себе поруч з оркестром. Нещодавно Поліщук втілив свою мрію в життя, організувавши музичну програму з оркестром.

Відомий радіоведучий і шоумен Сергій Ткачук ("Ткацик") мріяв у дитинстві про високе - про польоти в далекі Галактики. Стати другим Гагаріним або Поповим Ткачуку не судилося, проте його й досі не полишають думки про зірки. Каже, що ще політає, але в якості космічного туриста.

Любив у дитинстві техніку депутат Луцької міськради Юрій Довгун, а тому мріяв стати інженером-конструктором. Подарований конструктор міг зробити маленького Довгуна безмежно щасливим. А от у середній школі депутат мріяв про кар’єру лікаря, а саме хірурга, і навіть вступав до медичного училища. Проте, носити білий халат Довгуну не довелося, його забрали до армії.

Бізнесмен Василь Токарський у дитинстві мріяв стати прикордонником. Бо вважав, що це головні люди, які захищають спокій і стабільність держави. Але батьки не дозволили після восьмого класу вступати до прикордонного училища. Та й школа не дала б відповідної характеристики, бо Токарський був ще тим розбишакою. Тому в дев’ятому-десятому класах він мав іншу мрію: бути далекобійником.  Нині Токарський каже, що здійснив обидві дитячі мрії про професії. Бо часто перетинає кордон і є представником Президента України у Волинській області Міжнародного фонду спецслужб та прикордонних військ.

Інший бізнесмен – Олег Чернецький до шостого класу мріяв стати відомим хокеїстом або футболістом, як воротар Владислав Трет’як чи нападаючий Дієго Марадона. Тому весь вільний час ганяв у м’яча, а взимку зранку і до вечора катався на ковзанах. Згадує, що найбільше тоді мріяв про футбольні бутси. У старшому віці займався самбо і дзюдо, хотів бути вчителем фізкультури. А дивлячись популярні тоді фільми «Зорро», «Три мушкетери», «Капітан Немо» мріяв стати героєм. Нині, після 40-ка років, найбільша мрія Чернецького – бути здоровим, а в старості бізнесмен хоче займатися лише викладацькою та благодійною діяльністю.

Архієпископ Луцький і Волинський Михаїл з самого дитинства мріяв присвятити своє життя Богу.

А митрополит Ніфонт, закінчивши 8-річну школу, мав бажання і надалі навчатися, проте раннє сирітство та скрута не дозволили йому й далі займатися наукою. Остаточне рішення присвятити себе Господу митрополит прийняв уже після служіння в армії.

На жаль, Луцький міський голова не знайшов для «ВН» дитячої світлини, каже, що вони десь на його батьківщині на Львівщині. Проте Шиба зізнався, що в дитинстві хотів бути лікарем або вчителем.
«ВН» вітає усіх чоловіків Волині зі святом захисника Вітчизни, бажає їм мужності, сили духу і тіла, чесності та порядності.  
(Дитячі фото 1, 2 взяті з газети «Волинь-нова»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
мала Показати IP 23 Лютого 2010 16:36
дякую Волинським новинам за таку цікаву інформацію. Нехай ваші мрії збуваються!!!!
Українець Показати IP 23 Лютого 2010 17:50
О,тепер я розумію,що це вже "Волинські новини". Щиро вдячний,цікаво.
Заноза Показати IP 23 Лютого 2010 17:54
Такі всі ляпулечки по ліву сторону)))Шкода, що Шиба не дав свою фотку. Цікаво, у нього вже тоді були вуса?
Олена Показати IP 23 Лютого 2010 18:00
ВН -ви найкращі!! Дякую вам за цю ідею,яка втілена найкращим чином,молодці, так тримати!!
Альонка Показати IP 24 Лютого 2010 10:28
Класно зроблено! Цікаво! Молодці!
не эксперт Показати IP 24 Лютого 2010 12:39
Умные глаза у Романюка и у Токарского,даже странно.
Іруся Показати IP 24 Лютого 2010 19:41
Дуже вдало! Молодці! А продовження буде? Чомусь одні чоловіки...Ало, де жінки? Хочу бачити не тільки відомих, а й бійців невидимого фронту: журналістів, бухгалтерів, контролерів. А що, цікаво
Вона Показати IP 24 Лютого 2010 20:21
"Ігор Гузь намагався переконувати однокласників у тому, що Степан Бандера – вождь."Ха-ха розсмiшили,просто випендрьожник.
Александр Показати IP 24 Лютого 2010 20:46
Ребята , следите за правописанием: "Проте спроба виявилася не вдалою" - там еще есть немножко..."Каже, що вже тричі стрибав з парашуту ..."Господа журналисты, уверяю вас , что прыгнуть "с парашюта" не труднее , чем с газеты "Правда" , сложенной вчетверо. Я понимаю , что это - тяжелое наследие платного обучения , покупаемых контрольных и курсовых работ и сидения в прокуренных барах вместо библиотек , но все же старайтесь как - то ...Не для нового президента пишете , как - никак...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus