USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Після «карантинних» протестів: Шмигаль хоче поговорити з мерами про поділ регіонів на «зони»

5 Серпня 2020 16:12
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до міністра охорони здоров’я Максима Степанова з проханням організувати селекторну нараду з мерами міст для обговорення питань, пов’язаних з поділом регіонів на карантині зони.

Як передає УНІАН, про це Шмигаль сказав на засіданні уряду.

«Надзвичайно важливо сьогодні комунікувати з керівниками районів, міст обласного значення. Дуже важливо, що поділ на кольори, який запровадило МОЗ, має дуже чіткі параметри», – заявив він.

Глава уряду наголосив, що суб’єктивний людський фактор у процедурі внесення міст у відповідні зони карантину виключений. «Математична модель рахує відносні прирости, кількість хворих та спроможність медичної системи витримувати ці навантаження. Звичайно, наша мета – це зелений рівень на всій території України...» – сказав він.

«Попрошу МОЗ продовжувати роз’яснення, яким чином працює оновлений карантин, яка ситуація в районах. Тут потрібно не лише пояснення, а і нормальний діалог. Саме тому я попрошу міністра охорони здоров’я, міністра регіонального розвитку, міністра КМУ організувати селекторну нараду з мерами міст, де ми зможемо обговорити й зняти всі проблемні питання», – додав Шмигаль.

Читати ще: Луцьк без будь-яких особливих причин віднесли до «червоної» зони, – Ігор Поліщук

Нові правила адаптивного карантину в Україні набрали чинності з 3 серпня. Згідно з рішенням уряду, міста і райони розподілили на чотири зони в залежності від епідеміологічної ситуації: рівня поширення коронавірусу. Проте не всі міста погодилися з затвердженим у перший тиждень нововведень мапою областей.

Ігнорувати рішення вирішили, зокрема, Луцьк і Львів. У Тернополі, що ввійшов до «червоної зони», міська влада також відмовилась посилювати карантин. Влада на місцях звинувачує центральне керівництво у незрозумілих критеріях поділу і неврахуванню актуальних показників поширення коронавірусної інфекції в окремих областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
В.о. Показати IP 5 Серпня 2020 16:27
Тю, там нема з ким говорити!
Арафат Показати IP 5 Серпня 2020 19:04
Дениско! Авакян семимильними кроками йде до твого крісла. Тому розслабся та не здіймай хвилю!
К.лучанин Показати IP 5 Серпня 2020 19:17
«Математична модель рахує відносні прирости, ...." - Хто автор цієї дебільної системи? Подивіться на щоденну статистику інфікованих по регіонах і там все видно . Щодо Луцька , то це явна дискримінація , а якщо сказати інакше , то це САНКЦІЇ до регіону. В нас санкції звикли застосовувати до ворога, то тепер почали це робити на своїй території до своїх регіонів. А чому ж раніше не радились із мерами міст на етапі прийняття рішень? Висновок : Нинішня влада, уряд є недолугими у керівництві державою.
123 Показати IP 6 Серпня 2020 09:13
під словом "зони" маєте на увазі виправні трудові колонії. Вроді епоха яника закінчилась.
МмМ Показати IP 6 Серпня 2020 23:44
Усiх на зону...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus