USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Після нападу Трампа на Huawei американські технологічні компанії виводять виробництво з Китаю

6 Липня 2019 21:30
Після нападок президента Дональда Трампа на компанію Huawei і введення додаткового мита на ввезення китайської продукції в США, найбільші американські технологічні підприємства почали виводити своє виробництво з Китаю.

Як пише Новое время, судячи з повідомлень у ЗМІ, користувачів електроніки по всьому світу чекає черговий виток американо-китайського торговельно-економічного протистояння. Після заборони технологічним компаніям з США вести бізнес з китайською корпорацією Huawei, експерти галузі готували нас до гіршого, враховуючи значне підвищення вартості гаджетів і зниження якості послуг, які надають їх виробники.

Навіть керівництво Google попросило американського президента Дональда Трампа скасувати заборону на використання Android в смартфонах Huawei, щоб не нашкодити одному зі своїх основних бізнесів. Консервативний 73-річний мільярдер начебто прислухався, і на своїй останній зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном пообіцяв припинити технологічну блокаду китайського телеком-гіганта Huawei.

Але, ймовірно, це рішення може бути запізнілим, адже після агресивних дій президента США найбільші американські технокомпанії вже почали виводити своє виробництво з Китаю, боячись додаткового мита на продукцію, вироблену в КНР.

Як пише видання Хайтек з посиланням на японську газету Nikkei, компанії Amazon, Microsoft, НР і Dell вже почали переносити свої виробничі потужності всередину США, щоб уникнути 25%-ого мита на товари, що ввозяться в Штати з Китаю.

У планах Трампа, перекриття кисню китайським підрядникам має створити додаткові робочі місця в США і зміцнити американську економіку. Але, враховуючи вартість робочої сили в Китаї й Америці, легко припустити, що пристрої, які спочатку зроблені в США, будуть на порядок дорожчими.

Повідомляється, що компанії HP і Dell збираються перенести з Китаю в США виробництво ноутбуків, Microsoft почне виробляти xBox на своїй батьківщині, а Amazon поверне у рідну гавань електронні книги Kindle, смарт-спікер Echo та інші гаджети для розумного будинку. Свій переїзд з Китаю в інші країни планують і Apple, Google, Sony, Nintendo, Acer, Asustek та інші компанії.

Загострена ситуація між найбільшими економіками світу обіцяє розвиток країнам на кшталт В'єтнаму, Таїланду, Індонезії, Філіппін і Тайваню, куди можуть перенести свої потужності головні виробники електроніки на планеті.

Таким чином, ініційоване Трампом мито на продукцію, вироблену в Китаї, може стати чимось на кшталт пострілу в австрійського ерцгерцога Франца Фердинанда у 1914 році, а сам Гаврила-Дональд керується власними фанатичними ідеям і розриває налагоджене роками крихке міжнародне співробітництво.

Як повідомялося раніше, китайський телекомунікаційний гігант Huawei подав позов до суду з вимогою розглянути в спрощеному порядку рішення США про внесення його до «чорного списку», і визнати його таким, що порушує конституцію Сполучених Штатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus