USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США більше не прийматимуть у своїх аеропортах китайські літаки

11 Червня 2020 23:18
Адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення про заборону допуску в країні авіасуден з Китаю. Воно було прийняте як відповідь на таку ж заборону, яку ввів Китай стосовно американських авіакомпаній у березні. Варто відзначити, що Вашингтон неодноразово звертався до Пекіна, аби останній відновив прийом літаків із США, але ніяких успіхів у переговорах досягнуто не було.

Про це інформує CNBC.

Як повідомляється, заборона вступить у силу із 16 червня, однак дата може бути змінена. Рішення готові переглянути, якщо китайська влада скасує відповідну заборону й відновить прийом американських літаків.

Американські авіакомпанії «Delta Air Lines» та «United Airlines» неодноразово зверталися до китайської влади із закликом дозволити прийом американських літаків у країну. Авіакомпанія «Delta Air Lines» уже відреагувала на заборону, опублікувавши заяву, у якій висловила підтримку діям адміністрації президента США.

«Ми підтримуємо і цінуємо дії уряду США щодо забезпечення наших прав та забезпечення справедливості», – ідеться в заяві Delta. Водночас, «United Airlines» поки не прокоментувала, як у них реагують на цю заборону.

«Наприкінці березня КНР розпорядилася обмежити кількість пасажирських рейсів для своїх авіакомпаній до одного на тиждень. Для іноземних перевізників встановили обмеження: не більше польотів, ніж їх було 12 березня», – ідеться в повідомленні.

«Наша головна мета – не продовження цієї ситуації, а покращення відносин, у яких перевізники обох сторін зможуть повністю реалізувати свої двосторонні права. Якщо (Авіаційне управління Китаю – ред.) скорегує свою політику, щоб створити необхідну поліпшену ситуацію для американських перевізників, Міністерство (транспорту – ред.) буде повністю готове переглянути дії, оголошені у цьому наказі (про заборону прийому літаків із Китаю – ред.)», – кажуть у Міністерстві транспорту США.

Родіон Прокопчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus