USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Після півтора року навчання підкинули академічні шапки: майже 1700 магістрів ВНУ отримали дипломи. Фоторепортаж

16 Січня 2024 16:12
Сьогодні відбулося урочисте вручення дипломів магістрам Волинського національного університету імені Лесі Українки. 1662 вже колишні студенти отримали документ, який свідчить про здобуття ними освітньо-кваліфікаційного рівня магістра.

До цього диплому разом з викладачами магістри йшли майже півтора роки. Привітати їх до Волинського облмуздрамтеатру прийшли батьки, близькі, друзі, духовенство, професорсько-викладацький склад та представники влади.

Сигнал повітряної тривоги змістив початок вручення дипломів випускникам.
Ректор ВНУ Анатолій Цьось у своєму вітальному слові наголосив, що урочистому врученню дипломів тривоги не завадять, тому що українці всі справи доводять до переможного завершення. Він розповів про досягнення університету, зауваживши, що тепер 1662 магістри працюватимуть на розвиток нашої держави.

«Вже завтра ви почнете свою професійну діяльність. Але зараз ми маємо подякувати Збройним силам України, бо лише завдяки їхньому героїзму ми з вами протягом року та чотирьох місяців навчалися та здобували освіту у відносно спокійному регіоні. Дорогі випускники, я щиро дякую за вашу небайдужість, за громадянську позицію, ви дуже багато волонтерили, наближаючи нашу перемогу. Пам’ятаймо слова Бісмарка: «Війни виграють шкільні вчителі і гвинтівки сучасного зразка». Тому патріотичне середовище – це робота кожного з нас. Здоров’я вам, професійного зростання, перемоги та миру нам усім», – побажав Анатолій Цьось.
Серед випускників – майстер спорту міжнародного класу Олена Хамаза, яка відзначила, що для магістрів сьогодні особливий день, та подякувала університету за підтримку, розуміння, доброту та допомогу.
Приєдналася до вітань магістрів і народна депутатка Ірина Констанкевич, яка акцентувала, що цей випуск ВНУ унікальний.

«Ви обрали освіту в час війни задля перемоги, адже ви прийшли вчитися, щоб бути у країні переможців. Україна має перемогти клятого агресора – Росію. Пройдуть десятиліття і ви розповідатимете, як завершували навчання в потужному університеті. Найголовніше, що я сьогодні хотіла вам сказати: нині потрібний соціальний контракт між вами і суспільством про те, що ви свідомі у відбудові української економіки. Я сподіваюся, що 1662 магістри ВНУ – це потужна сила, яка створить прорив», – сказала Ірина Констанкевич.
Від представників влади – голови Волинської обласної ради Григорія Недопада та заступниці Луцького міського голови Ірини Чебелюк – також звучали вітання для магістрів. Вони побажали випускникам знайти себе та закликали долучатися до відбудови незалежної та вільної України, коли ми здобудемо перемогу.
Після вітань випускники нарешті дочекалися найурочистішої та найсвятковішої для них миті – вручення дипломів, які свідчать про те, що вони здобули освітньо-кваліфікаційний рівень магістра. Кожен з факультетів ВНУ почергово отримував дипломи та привітання від своїх близьких.
Цікаво, що деякі випускники навіть на урочистість прийшли з портфелями та рюкзаками, не відпускаючи студентське життя.
Однак підкинуті вгору академічні шапки все ж символічно сповістили про завершення шляху магістра у Волинському національному університеті імені Лесі Українки.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 16 Січня 2024 16:50
Бісмарк не говорив про вчителів. цей факт вже давно доведено.
андрій Показати IP 16 Січня 2024 21:23
інститут пропаганди, брехні та блюзнірства
Да Показати IP 17 Січня 2024 09:22
Без попів не могли обійтися))Науковці,магістри)))
Анонім Показати IP 17 Січня 2024 22:08
Хлопці, співчуваю що все так рано і швидко відбулось. Сподіваюсь, що вступите на аспірантуру

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus