USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Після подій в США Telegram можуть видалити з Google Play і App Store

13 Січня 2021 21:14
Популярний месенджер Telegram, число активних користувачів якого перевищило 500 мільйонів, може бути видалений з Google Play і App Store в найближчому майбутньому.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив його засновник Павло Дуров.

Можливе видалення месенджера пов’язано з подіями, що розгорілися в США, де протестувальники захопили Капітолій після відповідних закликів чинного президента Дональда Трампа. У відповідь вже 12 популярних соцмереж і платформ заблокували акаунти Трампа, а також десятків тисяч його прихильників. Серед них Google, Instagram і Spotify, які звинувачують його в підбурюванні до насильства і поширенні брехливої інформації. При цьому Telegram, який різко став набирати популярність в США, не збирається вводити будь-яку цензуру.

Враховуючи останні події, Дуров закликав користувачів Telegram переходити з iOS на Android, де встановлювані додатки не можна повністю обмежити.

«Так, Apple і Google представляють набагато більшу проблему свободи, ніж Twitter. І Apple є більш небезпечною, оскільки компанія може повністю обмежити програми, які ви використовуєте. У той час як на Android ви можете встановлювати власні програми у вигляді APK. Ось чому я закликаю користувачів перейти з iOS на Android – це найменше, що вони можуть зробити, щоб зберегти доступ до вільного потоку інформації», – зазначив Дуров

Тому зараз засновник Telegram розробляє браузерну версію месенджера для Safari.

«Що стосується iOS, ми працюємо над багатофункціональним веб-додатком, який буде працювати в Safari майже так само плавно, як і наш додаток. Не так само, але на крайній випадок спрацює», – написав він.

Таким чином месенджер зможе зберігати «мобільну» доступність користувачам в разі, якщо він буде видалений з AppStore.

Як не втратити Telegram в разі його видалення з AppStore: інструкція
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Яблукофобкіня Показати IP 13 Січня 2021 21:45
Слава Андроїдам!
Анонім Показати IP 13 Січня 2021 23:09
Та п*х.
українець Показати IP 13 Січня 2021 23:25
Демократія у всій красі :))) Хотіли - майте! Кланяйтесь більше піндостану!
Всезнайко Показати IP 14 Січня 2021 08:47
Вс**на демократія
Ок и Вк Показати IP 14 Січня 2021 09:12
Добро пожаловать, полковник Трампов!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus