USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Після прийняття скандального закону у Польщі відновилися протести

24 Липня 2017 11:01
У Польщі люди 23 липня вкотре вийшли на масові протести проти закону про судоустрій. Нагадаємо, скандальний закон польський Сенат ухвалив у ніч на 22 липня.

До протестів вже долучаються й дипломати, аби підтримати поляків у прагненні до демократичних цінностей Європейського Союзу, передає кореспондентка 24 каналу.

Тож о 19 годині за місцевим часом усі небайдужі громадяни 20 країн ЄС пішли до посольств Польщі, щоб висловити свою ноту протесту.

Сама акція називається «Поки ми живемо». Поляки сподіваються, що їхні вимоги почують у Євросоюзі та вплинуть на рішення президента. Зі сцени люди скандували, що хочуть залишитися країною-членом ЄС.

Багато мітингувальників прийшли з сім'ями та дітьми. Саму акцію охороняла поліція

Протести відбулися щонайменше у 100 містечках Польщі. Під будинком автора закону про судоустрій Ярослава Качинського також зібралися мітингувальники. Але там не обійшлося без сутичок.


Нагадаємо, що протести тривають від минулої середи, 12 липня, по всій Польщі. Усе через зміни до закону про Національну судову раду, яка передбачає негайне завершення каденції 15 її членів, які зараз є суддями. Відтак на їх місце планується обрати 15 нових кандидатів. Однак їх обиратиме не суддівське середовище, а саме Сейм Польщі.

Десятки тисяч поляків вийшли на акції протесту в четвер, 20 липня, у зв'язку з ухваленням у цей день Сеймом країни суперечливого закону про Верховний суд, який є частиною судової реформи. За даними організаторів масових акцій протесту, у Варшаві у них взяли участь близько 50 тисяч осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus