USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Закон про захист поліції: у Парижі відбулися масштабні протести з погромами

5 Грудня 2020 20:26
У Парижі тисячі людей вийшли на акцію протесту проти насильства з боку поліції і планів президента Еммануеля Макрона, які, за словами демонстрантів, обмежують громадянські свободи.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Le Figaro.

З величезним транспарантом з написом «Свобода, рівність, братерство, для кого!» демонстранти пройшли маршем в напрямку центру міста.

У протестах беруть участь великі профспілки, також багато людей прийшли на протест в жовтих жилетах.

Кілька разів виникали сутички з поліцією. Як повідомила префектура поліції Парижа, поліція втрутилася, щоб зірвати спробу звести барикаду на одній з вулиць.

Були підпалені автомобілі і вуличні меблі. Було відмічено також, що багато людей в чорному кидали в поліцію петарди та димові шашки. Поліція в одному з інцидентів застосувала сльозогінний газ.
Організатори заявили, що сьогодні також проходять близько 90 демонстрацій у великих і середніх містах Франції. Минулого тижня під час аналогічної акції протесту відбулися запеклі зіткнення між протестувальниками і поліцією.

Протести почалися через закон про захист поліції, який у Франції отримав назву «про глобальну безпеку», і пропонує криміналізувати фото- та відеозйомку поліції, яка здійснюється з метою завдати їм шкоди.

Критики називають його «законом, що уб’є свободу» та вказують на те, що це перешкоджатиме як звичайним громадянам, так і журналістам знімати дії поліції під час акцій протесту, а це порушує можливість контролювати, чи не перевищує поліція свої повноваження.

У парламенті після першої хвилі протестів оголосили, що контроверсійну статтю 24 «закону про глобальну безпеку», яка стосується захисту поліцейських від переслідування, буде «повністю переписано».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Народна прокуратура Показати IP 6 Грудня 2020 11:54
Проект цього закону з'явився не випадково. Не так давно Францію стрясали глобальні страйки поліцейських з вимогою привести законодавство до адекватності, щоб захистити їх від необгрунтованих претензій і дати можливість поліції виконувати свої функції, бо негри з арабами вже давно на голову вилізли і ноги звісили. Але тепер бандота обурюється, що їх можуть приструнити. Отож французька влада опинилась у "позі Ромберга". Подивимось, що для них важливіше - забезпечення безпеки своїх громадян чи ліберальний популізм щодо забезпечення прав різного антисоціального зброду
Не вася Показати IP 6 Грудня 2020 14:09
У Франції майдан зі всіма його атрибутами!
Сябро Показати IP 6 Грудня 2020 17:01
Попросіть Бацьку, щоб розрулив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus