USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Після вступу до Євроасоціації молоко в одноосібників не купуватимуть

1 Жовтня 2013 12:42
Переробники молока повністю розрахувалися з населенням Волині. Про це повідомив начальник управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко під час 4 пленарного засідання 20 сесії обласної ради.

«Ситуація докорінно змінилася. З населенням заготівельники повністю розрахувалися. Крім того заготівельна ціна для населення змінилася з 2,2 гривень до 2,7 гривень за літр. До слова, в Європі ціна за літр молока 33 євроценти, а у нас середня ціна 44 євроценти», - зазначив Горбенко.

Чиновник також сказав, що за державний кошт придбали і передадуть 13 холодильних установок для молочарських кооперативів Волині. Поки що їх в області всього два.

Проте, що людям потрібно об’єднуватися в кооперативи, зазначив депутат Ігор Гузь. Адже, зі слів обранця, після вступу України до асоціації з Євросоюзом, молоко від одноосібних підприємств заготовляти не будуть. З його слів, про це кажуть міжнародні стандарти.

«Зрозуміло, що ми живемо в ринковій економіці. Я 216 сіл проїхав за чотири місяці і люди ставлять два питання: дайте фіксовану ціну на картоплю і нормальну ціну на молоко і йдіть геть. Але люди просять, що 3- 3,5 гривні – це оптимальна ціна для них. Але інше проблема – коли підпишемо угоду про асоціацію в ЄС, в людей молоко не збиратимуть. Потрібно створювати кооперативи, працювати з людьми», - зауважив депутат.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук зазначив, що в області створять лізинговий фонд, який даватиме в позику гроші чи обладнання сільськогосподарським колективам. Йдеться не лише про переробку молока, а й іншої сільгосппродукції. Приміром, невеликі сільськогосподарські кооперативи матимуть можливість переробляти й фрукти.

«Асоціація з ЄС і зона внутрішньої торгівлі не передбачають зовнішні регулятори. Не лякайте людей, але треба думати про місцеву переробку молока. Люди мають знати, що вони мають шанс», - розповів Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Александр Показати IP 1 Жовтня 2013 13:41
Я не понял: так у нас цена 44 коп. или 2.2-2.7 грн за литр? Или 44 коп. - себестоимость литра молока?
777 до Александр Показати IP 1 Жовтня 2013 16:16
А я понял что ты дурака включил !!! Читай текст внимательно !!! Сколько гривен ты увидел , а евроцентов нет . Если бы свои бабки считал бы наверняка их в евро хотел бы выдеть. За 44 копейки попьешь сиворотки!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus