USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На хліб і молоко для луцьких садочків мусять шукати резервні кошти

28 Лютого 2017 20:48
У Луцькій міській раді підтвердили, що садочки міста ось уже кілька днів не завозять хліб та молоко через незатверджений перерозподіл коштів. І хоч батьки почали повідомляти, що мусять самі купувати дітям продукти (на додаток до плати за харчування), та в мерії великих проблем у цьому не бачать.

Про це стало відомо під час брифінгу заступників міського голови 28 лютого.

Нагадаємо, депутати міськради під час чергової, 20-ої сесії, мали розглянути перерозподіл коштів на закупівлю хліба та молока в дитсадки міста, оскільки тендерні закупівлі на ці продукти досі не відбулися. Проте, через дії секретаря міськради, сесія не відбулася, а за продукти дітлахам мусять уже декілька днів додатково платити батьки.
Зі слів начальника міського управління освіти Олега Гребенюка, який інформацію про відсутність хліба й молока не підтверджує, тендери на закупівлю продуктів тривають, щоб їх завершити необхідно більше трьохсот тисяч гривень, які саме мали виділити на черговій сесії.

«На даний момент маємо обійтися власними силами, самостійно пекти хліб, для цього є мука, яйця, олія», - зазначає посадовець.

Зауважимо, згідно вимог в раціоні дошкільнят щодня має бути не менше трьох різновидів молочних продуктів, яких луцькі садочки також не отримують.

Заступник міського голови Андрій Киця підтвердив, що тендер таки не відбувся і в частину садочків хліб не завозять декілька днів.

«Ці кошти не були перерозподілені. Дехто закидав, що невчасно проведений тендер, але він оголошений вчасно, просто з певних причин не відбувся. Давайте не будемо драматизувати ситуацію, але в половину садочків у п’ятницю завезли хліб, у половину – ні. Вчора не було. Завтра і хліб, і молоко будуть завезені в кожний дитячий садочок. Це питання поки що вирішимо за рахунок внутрішніх резервів управління освіти. На жаль, така ситуація. Не дуже хочуть постачальники брати участь в тендерах. Але ми цю проблему вирішуємо і завтра всі садочки будуть забезпечені як молоком, так і хлібом», - запевняє посадовець.

Та перший заступник міського голови Тарас Яковлев тут же ці слова став заперечувати: «На сьогоднішній день ні в п’ятницю, ні в понеділок, ні сьогодні проблем з хлібом і молоком в садочках не було. Там, де не завезли, – пекли власними силами і ніхто голодний не залишився».

Однак, голова благодійного фонду ДНЗ № 22 Андрій Костенко розповів, що хліб не постачається вже чотири дні, тому з грошей, які батьки здали на розвиток садочка, мусять виділяти кошти на закупівлю.

«Неприпустимо, щоб діти не мали необхідних продуктів», - обурюються батьки.

Натомість деякі волинські ЗМІ, захищаючи міську раду, інформацію, підтверджену і батьківським колективом, і управлінням освіти, і профільним заступником, називають «фейком».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Петро Показати IP 28 Лютого 2017 21:22
Слова Киці "Дехто закидав, що невчасно проведений тендер, але він оголошений вчасно, просто з певних причин не відбувся". - ось причина - невміла організація роботи молодої бригади романюкових заступників. Хлопці пишіть заяви на звільнення !!!!
Завідувач Показати IP 28 Лютого 2017 21:24
Прикро чути, коли начальник управління говорить неправду. Олег Володимирович, ми ж знаєм правду.
Анонім Показати IP 28 Лютого 2017 23:24
питання закупівлі фольксвагена для чинуш за 1 млн. грн. вирішили набагато швидше
гпз Показати IP 1 Березня 2017 08:58
вчора молочного в садочку не було. а от сьогодні вже молочна каша вказана у меню на вечерю діткам. і хліб сьогодні привозили зранку я особисто бачив.
салют до гпз Показати IP 1 Березня 2017 09:55
так це прекрасно що завезли, а поки всі мовчали і нічого не робили то не було, їх головне треба шевелити щоб не забували про свої прямі обов"язки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus