USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дитячій поліклініці у Луцьку подарували автомобіль швидкої пів року тому, однак ним і досі не користуються

28 Квітня 2021 11:27
Автомобіль швидкої допомоги, подарований у якості благодійної допомоги Генеральним Консульством Республіки Польща дитячій поліклініці у Луцьку, розмитнювали пів року. На оформлення документів витратили близько 30 тисяч.

Про це розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін.

З його слів, у жовтні минулого року консульство Республіки Польща надало благодійну допомогу у вигляді автомобіля швидкої допомоги для обслуговування Луцької міської дитячої поліклініки.

«Однак процедура передачі благодійної допомоги на баланс медичних закладів настільки складна і довготривала, що з жовтня минулого року і до сьогодні керівництво дитячої поліклініки займалося питанням розмитнення і передачі на баланс. Якщо хтось хоче надати благодійну допомогу, особливо з-за кордону, то знайте, що отримання такої допомоги – це клопітка, тривала у часі і у людському ресурсі робота», – каже головний медик міста.

Він наголосив, що на оформлення необхідних для передачі на баланс та використання автомобіля документів, медичному закладу довелось витратити близько 30 тисяч гривень.

«Але автомобіль швидкої допомоги – 2016 року, він в нормальному стані і ще послужить для оперативних виїздів медиків до маленьких пацієнтів дитячої поліклініки. Його вже розмитнили і ставлять на баланс поліклініки. Після цього карету швидкої можна використовувати», – зауважив Володимир Лотвін.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що, згідно із наказом управління охорони здоров’я Луцької міської ради, директорам медичних установ територіальної громади заборонили будь-які готівкові збори коштів з пацієнтів та членів їхніх родин у вигляді благодійних внесків. У разі виявлення порушень з очільниками комунальних підприємств розриватимуть договір.

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus