USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Пів світу автостопом: у Луцьку – мандрівник з Аргентини

27 Серпня 2019 22:45
27 серпня до Луцька завітав аргентинець Себастьян Ешнелік. Зустріч з мандрівником та поетом відбулася у книгарні «Є». Чоловік дістався з Аргентини аж до Фінляндії. Себастьян побував у понад 30-х країнах, пізнав десятки культур та вивчив кілька мов.

Два роки тому Себастьян Ешнелік пішов у порт Буенос-Айреса й домовився з капітаном корабля, аби той переправив його через океан. За це він мав працювати на судні – робота в обмін на мандри. Так почалась подорож, що триває донині. В цій мандрівці він проїхав автостопом понад 60 тисяч км.

Мандрувати Себастьян почав п’ять років тому. Вдома чоловік не був майже два роки. Спершу об’їздив майже усі країни Латинської Америки, потім почав мандрувати Європою та Африкою. Правда, у Африці він був лише у Марокко.

Себастьян каже, що подорожі завжди його цікавили. «Для мене мандрівка – це спосіб життя. Зрозумів, що під час мандрівок дізнаюся про різні культури, історії людей, а оскільки часто втрапляю в різні ситуації, тож багато дізнаюся і про себе», – каже Себастьян.
Він зізнається: спершу йому було страшно подорожувати, адже не знав, які люди будуть траплятися на його шляху.

«Мені пощастило, бо в мандрах зустрічав більше хороших людей, ніж поганих, – каже він. – До цього часто дивився телевізор, де розповідали, що світ не є добрим. Після подорожей я зрозумів, що все не так погано. Добрих, щирих та відкритих людей значно більше».

Попередня його мандрівка тривала 1,5 роки. Вона розпочиналася у Буенос-Айресі, а завершилася у Мехіко.

«Коли розпочинав цю мандрівку, то не думав, що потраплю в Україну. Зізнаюся: коли перетнув океан, то не знав, куди краще податися – в Європу чи Африку. Адже ні там, ні там я ще не був. Місяць провів у Марокко, потім знову обирав – Африка чи Європа. Все таки обрав Європу і не пошкодував», – каже він.

Європою Себасьян пересувається автостопом. Він каже, що український автостоп дуже схожий до аргентинського.

«Звісно, все залежить від місця, але в Аргентині зазвичай не доводиться чекати більш, ніж двадцять хвилин. В Україні в мене поки теж не виникало жодних проблем зі автостопом. Люди завжди готові підвезти у потрібне місце». Мандрівник каже, що про Україну у нього тільки найкращі враження. Чоловік ніколи не звертає увагу на архітектуру, природу та ландшафт, найважливіше для нього – люди. Також поблизу Львова чоловік зустрів людей, які стали йому наче друга сім’я.

«Коли шукав інформацію про Україну, то натрапив на відгуки, мовляв, люди тут п’ють багато горілки. Але за весь час, який провів в Україні, не помітив цього. Українці п’ють не більше, ніж іспанці», – усміхається мандрівник.

Крім цього, Себастьян каже, що побачив в Україні справжню зиму. Він раніше бачив сніг, але не так багато, як тут.

«В мандрівці пізнав багато людей. Вони мене надихають. Подорожі – хороший університет. Вони вчать жити. Моя релігія – це любов, – каже він. – Можна ходити у церкву, але бути поганою людиною, а можна нікуди не ходити, але робити добро для людей».

Себастіян каже: аби подорожувати, гроші непотрібні. Це завжди можна зробити, навіть, якщо в кишені немає жодного цента. Найголовніше – мати бажання і не лінуватися. Він стверджує, що не витратив на поїздку жодного долара.

Зупиняється у готелях, хостелах, або у домівках людей, які трапляються на шляху мандрівника. Чоловік виконує волонтерську роботу, аби мати житло. Також йому часто дозволяли ночувати у поліцейських відділках, пожежних станціях та у станціях швидкої допомоги.

«У теплих країнах простіше. Можна спати у наметі. Я так і робив», – каже він.

Чоловік розповідає: подорожує, аби пізнавати людей, культуру та звичаї, дізнаватись різноманітні історії, а ще Себастьян любить ділитись своїм досвідом мандрівок, розповідати, чому це правильний вибір.

«Найголовніше у мандрівці – довіра. До людей та до світу, – каже він. – А ще слід пам’ятати: всі проблеми можна розв’язати. Переконаний, що гроші та інші матеріальні цінності – дуже відносні поняття. Бо одного дня ти маєш цього вдосталь, а уже іншого – не маєш нічого. Тому треба робити те, що тобі подобається, відчувати і запам’ятовувати усі прекрасні моменти. Треба йти за тим, що любиш, що робить тебе щасливим. Це стосується не тільки мандрівок, а взагалі усього. Якщо прислухатися до свого серця, то знатимеш, що ти на правильному шляху»
.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus