USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку читатимуть вірші на підтримку засудженого до смерті поета

14 Січня 2016 11:00
Всесвітні читання на підтримку засудженого до смерті палестинського поета підтримають у Луцьку.

Так, сьогодні, 14 січня о 17:00, у «Книгарні «Є» відбудуться читання на підтримку засудженого до смерті палестинського поета Ашрафа Фаяда. 14 січня 2016 у різних містах світу пройдуть аналогічні заходи. 35-річного автора судом Саудівської Аравії вирішили позбавити життя за нібито пропагування атеїзму у збірці віршів «Instructions Within» та носінні довгого волосся.

У Луцьку в четвер, 14 січня, зачитають тексти Ашрафа та власні: Ольга Ляснюк, Віталій Ткачук, Ганна Луцюк, Марія Марченкова та актор театру «Гармидер» Дмитро Безвербний, - повідомляють організатори.

Адреса «Книгарні «Є»: вулиця Лесі Українки, 30.

Вхід – вільний.

Ашраф Фаяд (Ashraf Fayadh) - відомий поет та куратор культурних проектів. В анонімному доносі на нього йшлося про те, що автор вживав нецензурні вислови на адресу держави і пророка Мухаммеда, а також поширював книгу, в якій пропагував атеїзм і невіру. У березні 2014 письменника засудили до 4 років ув'язнення і 800 ударів батогом. Після апеляції суд змінив вирок – від 17 листопада 2015 року Ашраф засуджений на смерть.

14 січня 2016 по всьому світу відбудуться Всесвітні читання на підтримку несправедливо засудженного (Worldwide Reading in support of Ashraf Fayadh), до ініціативи доєдналося понад 60 країн та майже 300 авторів. Серед них – лауреати Нобелівської премії з літератури: Герта Мюллер, Орхан Памук, Маріо Варгас Льоса, Ельфріда Єлінек та інші. Аналогічні акції пройдуть в Україні, зокрема і в Луцьку. Учасниками читань будуть волинські поети та актори аматорського театру-студії «Гармидер».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АС Показати IP 14 Січня 2016 11:09
А на підтримку голодаючих дітей донбаса коли вечір буде? Якийсь там поет з палестини ярко виражиний антисиміт ворог побратимів з братнього Ізраілю
Фас Показати IP 15 Січня 2016 20:11
В Україні на даний момент більше 4 тисяч політичних в'язнів, у новорічну ніч в Лук'янівському СІЗО було вбито одного з ни.....але ми проведемо акцію на захист якогось араба, браво! І це так, щоб для ознайомлення, все інше знайдете в групі в вк "Політичн в'язні України"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus