USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Північний потік-2»: Польща оштрафувала партнера «Газпрому» на 44 млн євро

8 Листопада 2019 21:13
Польща оштрафувала учасника «Північного потоку-2» – французьку компанію Engie на рекордні 44 млн євро. Офіційне формулювання: «за наполегливу і необгрунтовану відмову» співпрацювати з польською владою.

Про це повідомляє Польське радіо.

Штраф наклало Управління конкуренції та захисту прав споживачів (UOKiK). Компанія Engie Energy має заплатити 172 млн злотих (44 млн євро) за ігнорування співробітництва з Управлінням.

Президент UOKiK Марек Нєхцял сказав, що Engie Energy не надало Управлінню необхідної інформації. За його словами, підприємства, проти яких Управління відкрило провадження, мають юридичний обов’язок співпрацювати з UOKiK. Якщо компанії не нададуть необхідні документи, їх оштрафують.

Марек Нєхцял додав, що рішення не заблокує побудову другої гілки газогону дном Балтійського моря з Росії до Німеччини. Він зазначив, що будівництво «Північного потоку-2» завершується.

Цей штраф є результатом провадження, яке UOKiK розпочав у квітні 2018 року проти «Газпрому» та п’яти інших компаній.

Причина розслідування – початок будівництва трубопроводу без попереднього узгодження з антимонопольним органом Польщі. Зокрема, в ході будівництва трубопроводу «Газпром» і його іноземні інвестори створюють спільне підприємство, на що потрібен окремий дозвіл антимонопольних органів. Максимальний розмір штрафу в цьому випадку може скласти до 10% від річної виручки компаній.

Варшава виступає проти проєкту російського газопроводу, який, на її думку, створює монополію на європейському газовому ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гієна Європи Показати IP 8 Листопада 2019 21:42
Не тільки нам хочеться заробляти на транзиті агресорського газу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus