USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«Північний потік-2» повинен бути добудований, – Меркель

11 Січня 2020 22:02
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель у суботу, 11 грудня, заявила, що газопровід «Північний потік-2» повинен бути добудований до кінця.

Про це вона повідомила в Москві на спільній прессконференції з президентом РФ Володимиром Путіним після їхніх переговорів, пише Громадське.

«Ми говорили про проєкт «Північний потік–2». Цей проєкт за допомогою нового європейського законодавства легітимізований. Нам потрібно довести його до кінця», — сказала Меркель.

За її словами, європейські країни виграють від будівництва нового трубопроводу. Також канцлерка вкотре зазначила, що не підтримує санкції США щодо «Північного потоку-2», а цей проєкт є виключно економічним.

«Я хочу ще раз наголосити, що, попри всі політичні проблеми, ми вважаємо, що екстериторіальні санкції — це неправильний шлях і тому ми надалі підтримуватимемо цей проєкт, як ми це робили в минулому», — повідомила Меркель.

Водночас президент РФ зазначив, що Росія зможе добувати «Північний потік-2» самостійно, навіть під санкціями США.

«До кінця поточного року, або в першому кварталі наступного року роботу буде завершено», — сказав Путін.

Як відомо, через американські санкції швейцарська компанія Allseas, яка займається укладанням труб для Північного потоку-2, повідомила про призупинення робіт. Компанія відвела всі судна з району будівництва в Балтійському морі.

Будівництво газопроводу Північний потік-2 завершено на 93,5%, залишилося прокласти близько 160 кілометрів труб.

Раніше інформувалося, що Маттіас Варніг, 64-річний гендиректор компанії Nord Stream 2 AG, оператора газопроводу «Північний потік-2», шпигував на східнонімецьку таємну поліцію Штазі з 1974 року. Під кодовим ім’ям «Артур» Варніг з Дюссельдорфської торгової місії НДР доставляв інформацію про західнонімецькі компанії до Східного Берліна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
скептик Показати IP 11 Січня 2020 23:27
"За її словами, європейські країни виграють від будівництва нового трубопроводу". а те, що східноєвропейські країни програють, фрау мерзель не цікавить. бабло вкотре перемагає добро. сормаки проплачені і їх треба відпрацьовувати
Дідо до скептик Показати IP 12 Січня 2020 12:56
Їм чхати на вас, дурні. Кожен думає за свою дупу.
скептик до Дідо Показати IP 12 Січня 2020 14:12
не тіште себе, на вас також
Скептику Показати IP 12 Січня 2020 10:32
А що Вас дивує? Кожен дбає в першу чергу за власні інтереси. Так і повинно бути.
скептик до Скептику Показати IP 12 Січня 2020 14:10
так нафіга говорити про демократію, про якесь-там міжнародне право, міжнародні договори і т.д. ? ті договори не варті паперу , на якому вони написані.
Анонім Показати IP 12 Січня 2020 11:25
Скажіть це Болгарії, яка здуру від дешевого газу відмовилась - Південний потік заглох, а тепер згідна і бере через Турцию, але вже дорожче.
скептик до Анонім Показати IP 12 Січня 2020 14:11
і дурним комуно-українцям, які відмовились від ядерної зброї

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus