USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Півтори сотні переселенців щодня: як працює волонтерський центр у Ковелі

7 Червня 2022 14:05
До півтори сотні переселенців щодня відвідують центр благодійної допомоги, який розташований в одному із позашкільних закладів освіти у Ковелі.

Про це розповіла Суспільному керівниця благодійного центру Тетяна Середюк.

У Ковелі станом на 6 червня проживає п’ять тисяч переселенців з областей, де тривають бойові дії та які перебувають під тимчасовою окупацією. Внутрішньо переміщені українці отримують допомогу у волонтерському центрі, який працює щоденно, окрім неділі, із 9 до 17 години.

Десятеро волонтерів щоденно формують гуманітарну допомогу, яка надходить з Німеччини, Польщі, Швеції та Італії. Серед волонтерок – Надія Княжева. Жінка каже: переселенцям раз в місяць видають засоби гігієни, продукти – раз у два тижні.
Місцевим волонтерам допомагають й самі переселенці. Вони сортують речі та розбирають вантажі.

Внутрішньо переміщенка українка Наталія тимчасово живе в Ковелі, поки її рідна Херсонщина під тимчасовою окупацією. Жінка хотіла записатися до місцевої тероборони. Розповіла: не взяли, сказали, що поки не потрібно.
«Не могла сидіти без діла. Прийшла волонтерити», – каже Наталія.

Харків’янка Ліана Яценко не лише бере одяг для своєї родини, але й приносить сюди речі для інших людей. «Це речі сестри мого чоловіка. Дівчинка вже підросла і ми вирішили сюди принести речі, бо і собі брали тут також», – говорить переселенка.

«33 тонни гуманітарної допомоги, одягу і харчів, надійшло у волонтерський центр міста Ковель за останніх два місяці його роботи. 19 тонн цієї допомоги волонтери уже видали переселенцям. Також формують допомогу військовим, коли надходять запити від командирів частин», – говорить керівниця волонтерського центру Тетяна Середюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus