USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Планують охопити відпочинком у Польщі й Німеччині 300 дітей: понад 70 учнів з Волині відправили за кордон

5 Липня 2022 16:37
72 дитини з Нововолинської громади, у тому числі обдаровані учні, а також діти з родин військовослужбовців, пільговиків, переселенців відпочиватимуть за кордоном.

Про це повідомляють у Нововолинській міській раді.

З 1 липня 48 дітей з родин військовослужбовців, ВПО, пільгових категорій та обдаровані школярі громади відпочивають у польському місті Юзефув (Отвоцький повіт Powiat Otwocki).

Перебування дітей за кордоном, зокрема, проживання та харчування взяла на себе польська сторона. Для юних нововолинців організовано екскурсії та цікаві заходи. Відпочиватимуть школярі у Польщі до 13 липня.

Як зазначив міський голова Борис Карпус, вчора, 4 липня, на відпочинок за кордон поїхало ще 26 школярів.

Протягом 13 днів діти відпочиватимуть у місті Риманів-Здруй (Польща).

«Вдячний нашим сусідам-полякам, зокрема, голові гміни Риманув Войчєху Фарбаньцу та парафії Риманів-Здруй за організовані поїздки та гостинний прийом нововолинських дітей.

Цього літа плануємо охопити відпочинком у Польщі та Німеччині майже 300 школярів», – йдеться у дописі.
Як інформують у Володимирській міській раді, 10 дітей з Володимира, які мають особливі успіхи у навчанні, а також діти, чиї батьки нині перебувають у лавах ЗСУ, відвідали литовське місто Відукле округу Расейняй, де місцева влада організувала для них цікаве дозвілля у літньому таборі місцевої гімназії.

Нагадаємо, що делегація з литовського міста Расейняй відвідала Володимир 22 квітня. Під час зустрічі міського голови Ігоря Пальонки із заступницею директора адміністрації міста Расейняй Ірмою Юкнявічене було домовлено про майбутню співпрацю, зокрема у сферах медицини, освіти та туризму. Також домовились про літній відпочинок володимирських дітей у Литві.

З 13 по 17 червня у Расейняї побували перші п’ятеро дітей віком від 7 до 10 років, а з 26 червня по 1 липня – ще п’ятеро віком від 11 до 13 років. Упродовж кількох днів для дітей було організоване цікаве та змістовне дозвілля: подорожі до Тракайського замку, городища Баканюкас, до міста Молавеная та на морське узбережжя міста Паланга. Під час відпочинку у літньому таборі, окрім екскурсій, проводились різноманітні мистецькі акції, зустріч з місцевою письменницею, виставки малюнків, дискотеки, посиденьки біля багаття та інші розваги.

Додому володимирські дітлахи повернулись сповнені незабутніх вражень, адже для багатьох з них це була перша поїздка закордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus