USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Планували зірвати опалювальний сезон: у Києві викрили агентів ФСБ, які вивідували координати столичних ТЕЦ

21 Вересня 2022 17:10
СБУ викрила у Києві агентурну групу фсб, яка передавала ворогу координати столичних ТЕЦ для зриву опалювального сезону.

Зрадники розвідували розташування українських військових підрозділів, у тому числі Нацгвардії, теплових електростанцій і залізничних вузлів. Про це повідомили у Сужбі безпеки України.

Зібрані відомості переправляли окупантам через анонімні телеграм-канали. За кожен «звіт» загарбники перераховували своїм поплічникам грошову «винагороду» у розмірі 5 тисяч в гривневому еквіваленті.

Для маскування «розрахунків» зловмисники використовували електронні криптовалютні обмінники та банківські картки, оформлені на підставних осіб.

Читати ще: СБУ затримала на Донеччині законсервованих диверсантів РФ з угруповання Мотороли

За даними слідства, агентурну групу сформував кадровий співробітник управління фсб в ростовській області після початку повномасштабного вторгнення. До її складу входило четверо жителів Києва. Для конспірації вони отримали оперативні псевдоніми, серед яких Y, Шаман і Нарік.
До своєї розвідувально-підривної діяльності вони намагались залучити мешканку Черкащини.

Зловмисники здійснювали фотофіксацію об’єктів, передаючи в рф матеріали з позначками на електронних картах і детальним описом прилеглої території.

Отримані відомості окупанти планували використати для здійснення серії ракетних ударів по Києву впродовж підготовки до опалювального сезону.
Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили, встановили місцезнаходження і затримали зрадників.

Під час обшуків за місцями проживання ворожих агентів правоохоронці виявили мобільні телефони із доказами листування з російським куратором, банківські картки, на які агентура отримувала гроші з рф.
Читати ще: На Харківщині затримали агентів РФ, які «полювали» на координати позицій ЗСУ та паролі блокпостів

Слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Ще одному фігуранту повідомлено про підозру за ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
читач Показати IP 21 Вересня 2022 17:26
Тільки стріляти таких виродків!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus