USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

СБУ затримала на Донеччині законсервованих диверсантів РФ з угруповання Мотороли

19 Вересня 2022 14:00
Під час стабілізаційних заходів у прифронтових районах сходу Служба безпеки викрила двох бойовиків терористичної організації «ДНР».

Зловмисників затримано у Покровську на Донеччині, куди вони приховано прибули для проведення розвідувально-підривної діяльності проти Сил оборони України, повідомляють в СБУ.

У затриманих вилучено посвідчення учасників незаконних збройних формувань та арсенал автоматичної зброї і боєприпасів, замаскованих у спеціально облаштованих схронах.

За даними слідства, зловмисниками виявилися двоє місцевих жителів, які у 2014 році приєднались до лав терористичних угруповань «Восток» і «Славянская бригада». Під керівництвом ватажка з позивним Моторола вони брали активну участь у бойових діях проти українських військ поблизу Краматорська.

Читати ще: На Харківщині затримали агентів РФ, які «полювали» на координати позицій ЗСУ та паролі блокпостів

Також перебуваючи у складі ворожих мінометних розрахунків, бойовики прикривали відступ зі Слов’янська підрозділів терориста Стрєлкова.

До початку повномасштабного вторгнення агресори перекинули обох зловмисників на підконтрольну українській владі територію регіону. Там вони перебували в режимі очікування подальших завдань від російських кураторів і намагались переховуватися серед місцевих жителів.
Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження: встановили місце перебування і затримали поплічників країни-агресора.

Читати ще: СБУ викрила російську агентуру, яка розвідувала на Донеччині місця дислокації українських спецпризначенців

Серед іншого, у них виявлено засоби зв’язку, які вони використовували для комунікації з представниками окупаційних угруповань.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus