USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Пластуни передали лучанам Вифлеємський вогонь миру

5 Січня 2009 16:35
На Театральному майдані Луцька відбулась урочиста передача Вифлеємського вогню миру мешканцям обласного центру Волині. Про це «Волинським Новинам» повідомила Ліна Остапчук у прес-службі станиці Луцьк НСОУ Пласт.
Традиційно Вогонь потрапив до Луцька від польських скаутів – харцерів. Його перебрали 19 грудня на україно-польському кордоні українські пластуни, які займаються поширенням Вогню по Україні. До речі, цього року він потрапив до України вже десятий раз і, як і в попередні роки, був занесений на найвищу гору України – Говерлу.
Під час передачі Вифлеємського вогню миру лучанам до присутніх із вітальним словом звернулась голова луцького осередку Пласту Вікторія Демчук. Вона зазначила, що метою акції є якнайширше розповсюдження Вогню з Вифлеєму напередодні Різдва.
«Цей Вогонь є символом тепла, миру та злагоди і ми прагнемо, щоб якнайбільше лучан мали змогу долучитись до різдвяного дива», - зазначила очільниця пластунів.
З різдвяними колядками виступили і вихованці Дитячого центру «Диво».
Після передачі Вогню лучанам, пластуни рознесли Вогонь по дитячих притулках, лікарнях, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин напередодні свята, могли відчути тепло Вифлеємської зірки. Вогонь також буде зберігатись у кількох церквах міста, щоб всі охочі могли взяти його собі на Святвечір.
Довідково:
Акція із передачі Вифлеємського вогню миру була започаткована у 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.
До Європи Вогонь із Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук в руки цілою Європою. По Україні вже десятий рік поспіль Вогонь поширюють пластуни – члени Національної скаутської організації Пласт.
Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Вифлеєму запалюють свічки вдома на Святу вечерю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лихий Показати IP 5 Січня 2009 17:09
Ото вже дякуємо, не надякуємось. А то так би і животіли б в темряві невігластва.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus