USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Платити за повітря»: у луцькій багатоповерхівці відсутнє тепло

31 Жовтня 2017 11:52
Вже протягом трьох років у будинку на вулиці Кравчука, 4 існує проблема відсутності тепла на початку опалювального сезону. Мешканці говорять, що змушені платити за повітря.

Про це йшлося 31 жовтня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Мешканка будинку Лариса Кропива розповіла, що проблема розпочалася ще у 2015 році.

«У 2015 році з початку опалювального сезону ми два тижні були без тепла, але нам не повернули гроші, хоча ми заплатили за цілий місяць. Також ця проблема була у минулому році та повторилася цьогоріч - я знову маю платити за повітря. Відключіть наш під’їзд від мереж «Луцьктепла» та дайте нам дозвіл на підключення індивідуального обладнання», - просить Лариса Кропива.

За словами мешканки будинку Світлани Суходольської, вона мешкає на першому поверсі і в її квартирі взагалі немає тепла, тому вона не розуміє, за що має платити.

Своєю чергою, директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна пояснила, що одночасно подати тепло в усі будинки неможливо.

«З 23 жовтня ми розпочали роботу. В нас на обслуговуванні 800 житлових будинків. З приводу подачі теплоносія до цього будинку, то тепло подається від котельні на Карбишева. Якщо тепло є на верхніх поверхах, але немає на перших, то не належного функціонують внутрішньобудинкові мережі, до яких «Луцьктепло» немає доступу», - каже Валентина Малютіна.

Директор МЖК Валерій Ковалюк зауважив, що спочатку тепло подається на верхній поверх, а тоді опускається вниз.

«Проблема до вчорашнього дня була в тому, що тиск в подаючій трубі був 4,1 атмосфери, тобто немає перепаду тиску, який би дав можливість передати тепло на верхній поверх і опустити його на нижні поверхи. Аби запустити тепло, потрібний нормальний тиск хоча б на добу», - зазначив Валерій Ковалюк.

Комісія рекомендувала МЖК ТА «Луцьктеплу» провести комісійне обстеження мережі будинку по вулиці Кравчука, 4 протягом 4 днів, звернутися до лучан через ЗМІ, аби вони фіксували факти відсутності тепла у їхніх квартирах, та рекомендувати «Луцьктеплу» здійснити перерахунок, де опалювальний сезон не розпочався не вчасно. Також комісія рекомендувала профільному заступнику міського голови та департаменту житлово-комунального господарства розглянути можливість визначення єдиного надавача послуг з централізованого опалення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus