USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Племінник Касарди за «копійки» орендує будиночки в санаторії «Пролісок»

5 Вересня 2018 12:23
Ринкову вартість семи тимчасових споруд санаторію «Пролісок», які свого часу передали в оренду підприємцю – відверто занизили. До слова, будиночки віддали в оренду родичу директорки здравниці Валентини Касарди. Тепер той, очевидно, не без сприяння впливової тітки організував на комунальному майні успішний бізнес. А обласний бюджет від зданих в оренду будиночків – отримує копійки.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

На території санаторію матері та дитини «Пролісок», окрім трьох спальних корпусів, є ще 13 дерев’яних будиночків. Однак замість того, щоб на них заробляв санаторій і гроші йшли в бюджет області – депутати свого часу дозволили заробити приватному підприємцю.

Сім з цих будиночків у 2012 році передали в оренду підприємцю Денисюку М. В. Він, до слова, родич директора санаторію Валентини Касарди.
Перед укладанням договору оренди робили незалежну оцінку будиночків. Вартість одного на 12 кв. м. оцінили в – 3 750 гривень. А будиночка квадратурою майже 22 кв.м. в 4 819 гривень.

У відповіді на інформаційний запит журналістів наданий директором санаторію видно, що вартість тимчасових споруд набагато вища. До прикладу, у 2014 році залишкова вартість одного будиночка становила 44 тисячі гривень. Трохи більшого за квадратурою – 144 тисячі гривень. А два будиночки в 2017 році – 276 тисяч гривень.

Зараз ціни за проживання у такому будиночку коливаються від 600 до 1500 гривень за добу. А в бюджет області підприємець платить мізерних 317 гривень в місяць. Про історію з будиночками санаторію Пролісок говорили на одній з комісій облради 17 серпня.

«Я одне можу сказати оренда досить низька, якщо не сказати – просто мізерна. За ті тимчасові споруди так звані. Знову ж таки що стосується продажу алкоголю і тютюну в санаторію матері та дитини «Пролісок». Ліцензія є, але, на жаль, чеки у вас не видаються. Тому тут є питання, яким чином облікується продана продукція», - запитує депутат облради Вячеслав Рубльов.

Депутати поцікавилися у директорки санаторію, хто ж бере гроші за проживання у будиночках, які здали в оренду: підприємець чи адміністрація санаторію? Не знайшовши відповіді на просте питання, жінка звинуватила журналістів у тому, що вони подали недостовірну інформацію, а депутати під час візиту у санаторій розкидали по території «Проліску» пляшки з-під пива.

Валентина Касарда тим часом свого племінника не цурається, постійно наголошуючи, що підтримує його як може. Коли депутати на комісії запитали про цей факт у самої Касарди, та не на жарт розізлилася.

Як би не було, проте факт корупції очевидний. Сім будиночків в оренду за мізерну ціну отримав родич директорки санаторію. За сезон він заробляє сотні тисяч гривень, а до бюджету області платить мізерних 317 гривень в місяць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Заказуха Показати IP 5 Вересня 2018 12:33
Невже в нас у області один такий санаторій і чи вінших стан кращий.
про Показати IP 5 Вересня 2018 15:13
може й не один. То це не значить що саме з цим не треба розбиратись. Виявили досить серйозний факт . Нехай доведуть справу до кінця. І так з кожним де таке є!
Свідомі Показати IP 5 Вересня 2018 23:39
Кожну дію, погодження на здачу в оренду, отримання дозволів на торгівлю алкоголем та цигарками, списання майна, дарування майна і тд погоджується у сесійній залі облради, або у комітетах облради, та підписуються головою. Тобто в облраді погодили такі порушення, все знали, а тепер кажуть а-я-яй. Вам не здається що хтось хоче привласнити цей успішний санаторій???? для чого розвивати щось з нуля, якщо можна обманом забрати та привласнити(тобто вкрасти)!!!
Лучанин Показати IP 6 Вересня 2018 09:26
Вам немає чим зайнятися крім санаторію " Пролісок"? В області є більш важливіші справи. Хто захоче алкоголю, той привозить з собою з дому. Неодноразово відпочивав там, все дуже чудово. Один з найкращих санаторіїв.
До свідомі Показати IP 6 Вересня 2018 12:17
Но час трохи помінявся зараз в облраді не БЮТ вот і все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus