USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Площа має жити: у центрі Луцька не обмежуватимуть розважальні заходи

27 Червня 2018 23:44
Проведення масових заходів культурно-розважального характеру на Театральному майдані Луцька пропонували обмежити. Особливо ініціатора такої ідеї, депутата міськради Павло Данильчука бентежила наявність у центрі міста машинок для дітей.

Так, Павло Данильчук під час засідання сесії Луцької міської ради 27 червня висловив бажання обмежити проведення масових заходів на Театральному майдані Луцька. Зі слів Данильчука, це треба було зробити ще 4 роки тому, однак тільки зараз він насмілився підготувати відповідний проект рішення.

«Я вважаю, що такі обмеження варто було вжити ще у 2014 році, тому пропоную один із варіантів: дозвіл лишити для державних, релігійних та суспільно-політичних заходів. Адже ми говоримо про те, що центральна площа – особлива територія, і низка заходів, які там відбуваються, просто неприпустимі», - наголосив обранець громади. Зокрема, він висловив обурення стосовно маленьких машинок для дітей.

Депутат міської ради Борис Смаль поцікавився у колеги, про які саме суспільно-політичні акції йдеться та хто може об’єктивно визначити, чи захід «корисний». Проте вичерпної відповіді на своє запитання Борис Смаль так і не отримав.

Натомість Павло Данильчук зауважив, що підтримує будь-які політичні збори, мовляв, на це громада має право.

Це обурило депутата Костянтина Петрочука, який побачив суперечність у виступі ініціатора ідеї.

«Ви самі сказали, що це центральна площа і вона має особливе значення. Тому площа має «жити». Натомість Ви хочете обмежити її лише проведенням державних, релігійних свят та суспільно-політичними заходами. Я категорично не погоджуюся, адже, до прикладу, нещодавно був у нас захід із повітряними кулями, якийсподобався багатьом лучанам. Було дуже гарно, люди задоволені. Не можна такого забороняти, адже такі заходи позитивно впливають на імідж Луцька та подобаються містянам», - аргументував Костянтин Петрочук.

Після дискусії із 36 присутніх депутатів ініціативу Павла Данильчука підтримали лише 10, чого не вистачило для ухвалення рішення, адже потрібно було мінімум 22 «За».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 27 Червня 2018 23:59
Народу треба зрєліщ,правильно,таким народом легше керувати..головне щоб весело було.
Лучанин Показати IP 28 Червня 2018 08:02
Питання, звичайно, є. Театральний майдан, як центральна площа, по своїй суті є багатофункціональним. От тільки міська влада мала би взяти на себе чітке управління міськими дійствами. Бо доходить до абсурду, коли на площі будують барикади з автомобільних покришок, влаштовують лобне місце або фан-зону футбольних уболівальників, або політичні маніфестації, або включають громогласне богослужіння, або виставки сільгосптехніки, або продаж розсади з машин, якісь літа і фести, тусовки і т. п., і буває, що навіть одночасно . Одним словом, все, що хто придумає. І ота вся какафонія в поєднанні з необлаштованостю, скрізним транзитом, відсутностю туалетів, постійним намаганням і погрозами там щось почати будувати - створює на площі і в головах лучан той рейвах. Всім тим процесом треба професійно управляти, але для того мати чітке бачення по актуальності, призначенню тих дійств,запровадити розмежування по фукціях, в часі політичній і соціальній їх значимості. Для того влада повинна задекларувати свою чітку позицію, яку, на жаль, в даний момент вона запропонувати не в змозі. А повинна би .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus