USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Плитка для ванної кімнати: особливості вибору та вкладання*

2 Квітня 2021 17:36
Коли власники оселі розпочинають дизайнерський ремонт, то мають на руках шпаргалку – дизайн-проект з усіма розмірами та кошторисом. В такому разі вибирати плитку одне задоволення: зайшов до магазину, замовив необхідну кількість із погодженої з дизайнером колекції й чекай на доставку.

Та багато родин приступають до ремонту самотужки й на них очікує хоч і цікавий, проте кропіткий процес вибору плитки. Разом з експертами брендів Opoczno та Cersanit, ми підготували кілька порад, як вибрати керамограніт у ванну кімнату.

Формат


У більшості колекцій кахлі мають прямокутну форму, наприклад, плитка церсаніт Brooke (30 на 45 см) або ж Flow (20 на 60 см). Такі прямокутники ідеально підходять для укладки на рівні, невеликі за площею стіни санвузлів. Для підлоги можна використовувати зразки «під дерево» з тих самих колекцій. Проте є ще один зручний формат – квадрати 60 на 60 см.

Матова чи глянцева


Це справа смаку, адже глянець та матова поверхня мають по-своєму особливу декоративність. У догляді матова плитка в ванну кімнату практичніша: на ній менше проглядаються краплі води і її легше прибирати.

Що стосується підлоги – глянцева більше ковзає, проте якщо ви постійно ходите у капцях, це не критично. Як правило, матові кахлі мають спокійніше забарвлення, тому виступають гарним фоном для стін у санвузлах.

Скільки важить плитка


Та ось що найбільше турбує замовників, як доставити важкий вантаж з будматеріалами до оселі. Адже загальна вага керамограніту для укладки у ванній може сягати 300 кг і більше. Чи потрібно орендувати для погрузки автокран? На це питання відповіли представники МЧП «Модус»:

«Автокран потрібен для капітального будівництва доріг, реконструкції будівель, зведення мостів та монтажу білбордів. Для ремонтних робіт у квартирах користуються послугами вантажників».

І дійсно: плитка продається упакована по кілька кахель загальною вагою 18-25 кг. Що під силу підняти дужому чоловікові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 2 Квітня 2021 18:20
Цікаво, особливо з автокраном.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus