USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Навколо збору коштів на авто для бійця розгорівся конфлікт

7 Квітня 2015 07:00
На автомобіль Опель Монтерей для розвідника з Горохівщини Тараса Михайлова вдалося зібрати кошти завдяки пожертвам кількох людей.

Після збору коштів і звітування про це у ЗМІ люди намагалися проконтролювати подальшу долю грошей і відправку автівки на схід.

Вивчивши звіти в місцевих інтернет-виданнях, читачі помітили, що сума грошей, надана спонсором на 5 тисяч, відрізняється від суми, задекларованої волонтерами. Мовляв, куди ділася різниця - невідомо.

Нагадаємо, як повідомляло видання Gorohiv.com.ua, серед інших, 20 тисяч гривень першим траншем надав начальник управління агропромислового розвитку Горохівської РДА Микола Панасюк. Таку суму отриманих від чиновника коштів назвав ініціатор збору коштів Сергій Заєць.



Тим часом у фінансовому звіті, оприлюдненому в газеті Горохівський вісник від 4 квітня 2015 року, Микола Панасюк вказав іншу суму, виділену на придбання автомобіля – 25 тисяч гривень.



Така неузгодженість стурбувала краян, адже були прецеднти, коли допомога, виділена чиновниками для АТО, не доходила до волонтерів. Нагадаємо, у січні голова ОДА Володимир Гунчик заявив, що облдежадміністрація надала волонтерам близько 30 тонн солярки. Однак, волонтери, які постійно возять гуманітарну допомогу бійцям на схід, ніколи не чули про це пальне.

Як з'ясувалося, цього разу стурбованість громадян виявилась марною - усі кошти спрямовані за призначенням.

Чому мала місце неузгодженість цього разу, пояснив, власне, Сергій Заєць, котрий і ініціював збір коштів. З його слів, пан Панасюк надав спершу 20 тисяч гривень. Однак цих грошей не вистачало на придбання автомобіля. На суму, якої не вистачало, взяли кредит.

Звіт про надходження коштів опублікували в ЗМІ. Опісля Микола Панасюк надав ще 5 тисяч гривень, тому сума його вкладу зрештою становила 25 тисяч гривень.

"Обидві вказані суми вірні, - коментує для Інформаційного агентства Волинські Новини Сергій Заєць, - проте з моменту першої публікації і, власне, першої передачі коштів (20 тисяч) до другої пройшло щонайменше 5 днів".

Наразі кредит майже повністю погасили, автомобіль відправили бійцеві. Волонтер наголошує: і без того непроста діяльність активістів, які власними силами організовують збір коштів для військових, дискредитується діями тих чи інших "доброзичливців", які намагаються кинути тінь на добрі справи. "Люди з підозрою ставляться до благодійних зборів, мало хто відгукується на такі прохання, а подібні закиди взагалі знищують довіру до такого роду діяльності".

Зазначаємо, ІА Волинські Новини всіляко підтримує волонтерів та їхню діяльність та намагається постійно доводити до громадськості інформацію про їх величезну працю на благо збереження цілісності нашої держави. Дякуємо нашим читачам, які відстежують фінансові звіти й потокі коштів, аби в наших земляків не виникало сумнівів щодо спрямованості цих коштів дійсно на потреби бійців.

Закликаємо краян до добрих справ: давайте спільними зусиллями долучимося до допомоги тим, хто захищає наше мирне життя.

Р. S. До статті внесені невеликі зміни та доповнення, після того як з'явилася додаткова інформація
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
волинь Показати IP 9 Квітня 2015 20:06
Молодці, пацани. Те, чим ви займаєтеся, є дуже вагомою справою
Аманда Показати IP 14 Квітня 2015 08:56
Честь волонтерам, без них наше в1йсько було б голе, босе 1 нап1вголодне. Серг1й Заэць показав себе за минулий р1к в1йни як добрий орган1затор, 1 ми, народ, ще поставимо питання про кер1вництво в район1.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus