USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

По Києву 14 січня Росія вдарила ракетами С-400 з Брянської області, – Ігнат

18 Січня 2023 15:07
Повітряні сили підтвердили, що для удару по Києву в суботу, 14 січня, ворог застосував зенітні ракети С-400 з Брянської області.

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі 5 каналу, пише Українська правда.

Полковник зазначив, що вся прифронтова зона вже пів року потерпає від зенітних ракет С-300, які ворог запускає по наземних цілях.

Водночас 14 січня ворог вперше вдарив таким видом озброєння (С-400) по Києву. Удар було завдано з Брянської області РФ. Ігнат уточнив УП, що по Києву та області в суботу ворог випустив понад 10 таких зенітних ракет, які летіли по балістичній траєкторії.

Речник Повітряних сил нагадав, що українська ППО наразі не має засобів для збиття таких ракет. Водночас, за словами Ігната, Сили оборони України працюють над протидією таким крокам противника.

«Вже пів року вся прифронтова зона – під ударом цих ракет. Нічого не змінилося. Змінився лише напрямок, з якого вони вперше це зробили, – Брянська область. І доволі таки з великої дальності. С-400 б’є на понад 200 кілометрів.

Треба розуміти, що і звідти є загроза, тому треба робити певні заходи протидії. Там у противника небагато варіантів, де їх розташовувати. Не буду говорити, що там треба робити, але кроки стосовно цього вже робляться», – сказав він.

Нагадаємо, 14 січня у Києві близько 9:30 пролунали кілька вибухів, після цього увімкнулося оповіщення повітряної тривоги. Влада повідомила про атаку на об’єкти інфраструктури столиці.

Крім цього у селі Копилів Київської області зафіксували влучання у житлову забудову, потерпілих немає, пошкоджено 18 приватних будинків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Митас Показати IP 18 Січня 2023 17:48
Добре, що з'ясували

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus