USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ракетний удар по Києву: назвали кількість постраждалих, одна людина загинула

26 Червня 2022 15:31
Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці у Шевченківському районі Києва постраждали п’ятеро людей. Один чоловік загинув.

Про це повідомили мер Києва Віталій Кличко та голова Нацполіції Ігор Клименко.

За словами Кличка, постраждали чотири особи, серед яких семирічна дівчинка та її мама, яку дістали з-під завалів. Вона є громадянкою Росії.

Пізніше голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив про п’ятого пораненого.

«Станом на 11:06 постраждалих п’ятеро. З-під завалів рятувальники дістали ще одного чоловіка», – зазначив він.

Повідомляється, що з будинку евакуювали 25 мешканців, пошукові роботи ще продовжуються.

Станом на 15:00, за інформацією ДСНС, окремі локальні осередки загорань в дев’ятиповерховому житловому будинку, що постраждав внаслідок обстрілу, ліквідовано. Тривають аварійно-рятувальні роботи та розбір завалів.

Під час розбору завалів врятовано 3 особи, з них 1 дитина. До робіт від ДСНС залучено 113 рятувальників та 22 одиниці техніки.
Як заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону, ракетний обстріл по Києву вранці в неділю, 26 червня, було завдано з регіону Каспійського моря.

За його словами, Росія застосувала стратегічні бомбардувальники Ту-95 та Ту-160.

«Вони злітають із району Астрахані», – зазначив Ігнат.

Він розповів, що на озброєнні ці літаки мають ракети Х-101, які можуть летіти на відстань до 5500 км.

«Такі ракети сьогодні були випущені від 4 до 6. Наша ППО спрацювала, частина ракет була збита. Є фотопідтвердження одного, інші уламки зараз шукають», – сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Нагадаємо, вранці 26 червня у Києві пролунало кілька вибухів. Ракета потрапила у житловий будинок у Шевченківському районі. Там спалахнула пожежа, є постраждалі та загиблий.

Пізніше у столиці пролунали нові вибухи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus