USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Побачив світ перший прозовий роман Ліни Костенко

17 Грудня 2010 13:58
У видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» вийшов прозовий роман «Записки українського самашедшого», автор якого – Ліна Костенко.
Це перша книжка письменниці за останні 20 років мовчання і перший її прозовий роман, пише «Високий замок».
Наклад книги – десять тисяч примірників. Ілюстрував книжку, у якій 416 сторінок, Владислав Єрко.
За жанровою стилістикою «Записки українського самашедшого» – насичений мікс художньої літератури, щоденників, сучасного літописання і публіцистики.
«Книжка Ліни Костенко «Записки українського самашедшого» започатковує у нашому видавництві серію сучасної української літератури, – розповів директора видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Івана Малковича. – Це перший опублікований роман Ліни Костенко. У 80 років вона видає свій перший прозовий твір».
За словами Малковича, дія в романі відбувається в сучасній Україні. Герой – 35-річний чоловік, комп’ютерник. Його дружина – літературознавець, досліджує Гоголя. «Це роман про їхнє життя на тлі подій, які перетікають через Україн, - каже видавець. - Наступний роман Ліни Василівни буде продовженням першого – ті ж події, але написані від імені дружини. Та це буде навіть не дилогія, а трилогія».
Довідково:
Ліна Костенко - українська письменниця-«шістдесятниця», лауреат Шевченківської премії. Є автором численних збірок поезій. Написала романи у віршах «Маруся Чурай», «Берестечко».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus