USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поблизу Луцька тренуються та вчаться лицарі. Фото

24 Липня 2023 11:26
Упродовж 18-28 липня триває табір лицарського духу «Доблесть віків». Таборування проходить у с. Рокині (Музей історії сільського господарства Волині – скансен).

Захід відбувається за підтримки профільного департаменту. Головний організатор табору – ГО «Луцькі лицарі», повідомляють у Волинській ОДА.

За дорученням директора профільного Департаменту Олександра Хвіщука, учасників привітав провідний консультант відділу молодіжної політики управління молоді та спорту Департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОВА – Володимир Потрапелюк.

Табір організували задля формування активної позиції молоді через практичне вивчення історії середньовіччя в Україні і світі, поширення знань про військову справу середньовіччя та здобуття практичних навичок ведення бою, виховання лицарських моральних якостей в молодих людей, таких як чесність, справедливість, відвага, витримка, бажання вдосконалюватись, витримка та стійкість в стресових ситуаціях тощо.

Також таким чином хочуть популяризувати здоровий спосіб життя і активний відпочинок серед молоді та сформувати в учасників чітку національну позицію, розвинути патріотизм.

Тренер Борис Робак провів лекцію про розвиток військової справи в епоху середньовіччя. Глядачам (вихованцям спортивного клубу «Герць» та «Айна Бера Луцьк») продемонстрували майстер-клас від переможців всеукраїнських турнірів з середньовічного бою, а опісля юні учасники таборування мали можливість на практиці відпрацювати техніку ведення бою в номінації «щит і меч» та стати у буквальному сенсі «лицарем».

У подальші дні у програмі табору передбачені фізична підготовка учасників, вивчення та практика ведення середньовічного бою, лекції з історії середньовіччя, зокрема про розвиток українських земель в цей час, зустрічі з відомими представниками лицарського руху в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus