USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Скансен у Рокинях нераціонально використовує приміщення будинку культури

19 Лютого 2021 22:53
До вирішення подальшої долі музею-скансену в Рокинях може долучитися і Луцька міська рада.

Про це йшлося під час засідання комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 19 лютого.

Депутатка Алла Доманська поцікавилася, на яких підставах в приміщенні будинку культури у Рокинях перебуває музей-скансен. Адже віднедавна це – майно Луцької територіальної громади. А тим часом в обласній раді вирішується питання, що з закладом буде далі, адже на музей передбачили невелику суму коштів, якої вистачить лише на кілька місяців.

Читати ще: «Я – інструктор з бойового гопака!» До керівника волинського скансену викликали охорону

Як зазначила директорка департаменту культури міськради Тетяна Гнатів, музей користується приміщенням будинку культури відповідно до укладеного договору.

«Сьогодні стоїть питання по скансену. Ми дивилися, що велика частина будівлі використовується нераціонально, експонати – в занедбаному стані», - повідомила вона.

Прозвучала думка про те, що на цьому місці могла б бути рекреаційна зона зі збереженням автентичних споруд, але треба домовлятися з дирекцією музею. А в закладу навіть немає стратегії розвитку.

Депутати, своєю чергою зазначили: не виключено, що дирекція музею звернеться і в міську раду з проханням про підтримку. Проте для початку необхідно вирішити питання майна, яке належить обласній раді та директорові музею Олександрові Середюку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus