USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Поблизу Петрівського розпочалося розведення військ

9 Листопада 2019 13:58
Українська сторона запустила білу ракету у знак готовності до початку розведення сил та засобів на ділянці № 3 в районі населених пунктів Богданівка – Петрівське Донецької області.

Проросійські бойовики о 12:00 уже відреагували і також запустили білу ракету. Після білих сторони випустили зелені ракети, чим підтвердили початок розведення, повідомляє 24 канал.

Як розводитимуть війська?

У пресштабі ООС повідомили, що після запуску ракет з обох сторін зеркально розпочнеться розведення сил та засобів, тобто техніки, озброєння та особового складу. Цей процес безпосереднього переміщення техніки на заздалегідь підготовлені позиції, буде тривати 3 дні.

Далі за графіком розпочнеться розмінування територій, а вже після того почнеться демонтаж фортифікаційних споруд та інших укріплень.

На 29 добу українська сторона проінформує про те, що все проведено і вже наступного дня представники СММ ОБСЄ проведуть верифікацію виконаних заходів.

Чому розведення військ перенесли?

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі вчора перенесла початок розведення сил і засобів у Петрівському на суботу, 9 листопада.

Відзначимо, що напередодні сепаратистське угруповання «ДНР» на своїх ресурсах стверджувало, що українські військові напередодні нібито обстріляли ділянку розведення сил і засобів у Петрівському. Саме тому розведення не відбулося 8 листопада, як було заплановано.

Також бойовики повідомляли, що поінформували СММ ОБСЄ про готовність відновити процес відведення військ у Петрівському 9 листопада, якщо Контактна група погодить цю дату.

Розведення сил і засобів уже відбулося на двох ділянках – № 1 в районі Станиці Луганської та № 2 в районі Золотого. Обидві ділянки розташовані у Луганській області.

Усі розведення відбуваються у межах Мінських угод і є кроком та умовою для зустрічі у нормандському форматі.

За умовами розведення, українські військові мають відійти на відстань, яка дозволила б одразу повернутися назад у разі порушення домовленостей з боку проросійських бойовиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
? Показати IP 9 Листопада 2019 16:31
Як там міліція луганди, вже в сірій зоні?
!? Показати IP 9 Листопада 2019 21:44
Після п'яти років війни з Росією ,вибрати проросійський курс. Розумом як і Росію не зрозуміти
Жаб'ячий стрибун Показати IP 9 Листопада 2019 22:10
І як тепер жити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus