USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Побоювалися витоку інформації. Подробиці спецоперації щодо волинського митника, який віз $700 тис. у багажнику

30 Червня 2021 14:16
У Державному бюро розслідувань пояснили, чому вилучення коштів у митника, який їхав з Волині до Києва, відбувалося під час транзиту грошей, а не під час вручення їх адресатам.

Нагадаємо, 4 червня ДБР обшукало автомобіль начальника зміни митного посту «Ягодин» Михайла Бурдейного й виявило в багажнику цього транспортного засобу 704,3 тис. дол. Упаковки були підписані «СБ Люб.», «Прок», а ще правоохоронці вилучили записник із «дуже відомими прізвищами», яким той передавав гроші.

Як повідомив під час прес-конференції директор Територіального управління ДБР Львова Руслан Ляшко, це була спільна операція слідчих Головного слідчого управління ДБР і оперативників Територіального управління. Вилучення грошей відбувалося в межах кримінального провадження, яке розслідують слідчі Головного слідчого управління ДБР.

З його слів, наразі кошти арештовані, тож слідчий суддя оцінив і прийняв рішення про законність їх вилучення. Також Руслан Ляшко переконує, що під час розслідування було встановлено джерела походження цих коштів. Він також повідомив, що на саме таке проведення спецоперації вплинуло декілька чинників.

«По перше, ми знаємо що в той час відбувалися конкурси на посади керівників митниць і кілька днів залишалося до призначення нових керівників митниць. У зв’язку з цим було побоювання, що ця особа не буде уповноважена на збір і транспортування цих коштів. Тому ми терміново працювали, фактично, «з коліс», – зазначив він.

Ще однією причиною такого розвитку подій Руслан Ляшко назвав небезпеку зливу інформації.

«Друга причина пов’язана з тим, що ця особа довго працювала на згаданій посаді, він міг впливати на ті чи інші дії й рішення, на посадових осіб в тому числі суддів і прокурорів, тому прийнято, що документування ускладнить сам факт викриття. Він має відповідні зв’язки в середовищі правоохоронців, суддів і було побоювання, що отримання санкцій може вплинути на позитивну реалізацію і успіх операції. Про цей факт документування, який передував затриманню, знала обмежена кількість осіб як в Територіальному управлінні, так і в центральному апараті. Реагувати треба було оперативно. Побоювання... [витоку інформації] були», – пояснив він.

До слова, митника у той день не затримували. З власних джерел журналістам стало відомо, що слідчим Михайло Бурдейний повідомив, що гроші йому не належать і це ніяка не каса «чорного налу» з митниці. Мовляв, гроші належать певному бізнесмену, а Бурдейний просто перевозив сотні тисяч чужих доларів. Також журналісти стверджують, що знайшовся й бізнесмен, який підтвердив версію Михайла Бурдейного.

У ДБР інформують: щодо самого митника порушене службове розслідування і внесена додаткова кваліфікація «незаконне збагачення».

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Активіст Показати IP 30 Червня 2021 14:22
Короче, пшик. А гроші поділять.
Продовження Показати IP 30 Червня 2021 14:30
З’явиться ще один папірець з написом ДБР, сума виросте, а в блокноті до бавиться кілька праізвищ про яких забули.
Олег Показати IP 30 Червня 2021 14:39
Що за відмазки..., до чого тут злив інформації..! 100% потрібно було брати на передачі і відслідкувати всі гілки руху коштів. А так вийшло - як завжди: зробили показуху, а через деякий час, коли все заспокоється, по-тихому гроші віддадуть за призначенням.
українець Показати IP 30 Червня 2021 15:01
Країна корупціонерів і не хоче від цього позбавлятись :(
Лучанин Показати IP 30 Червня 2021 15:08
Було 750 тисяч, вже 700. Скоро 70 залишеться і не буде кого до відповідальності притягувати. І взагалі: за перевезення грошей у багажнику авто кримінал не передбачений.
Смішно Показати IP 30 Червня 2021 15:34
Бо під час передачі прийшлось би пов'язати відомих людей, а так - є купа версій, як розрулити. а зошит - всього лиш зошит.. а гроші - поділять
Діамантовий прокурор Показати IP 30 Червня 2021 17:56
Лохторату дуже подобаються розкуркулення олігархів, арешти митників під відео. Але нікого не посадили, навіть начальника райвідділу поліції чи голову РДА, директора школи чи головного лікаря. Але чомусь тільки при Януковичу сиділи в тюрмах навіть екси.
ПАТРИОТ Показати IP 30 Червня 2021 19:21
ВСЕ ПРОДАНО И КУПЛЕНО В ЭТОМ НЕСЧАСТНОМ ОГРАБЛЕНОМ ГОСУДАРСТВЕ......КОРРУПЦИЯ И ВОРОВСТВО ВОТ ЧЕМ ЗАНИМАЕТСЯ ВЛАСТЬ ИМУЩИЙ КЛАСС............

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus