USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Почаївську чудотворну ікону буде виставлено в Києві

3 Вересня 2009 10:15


У Києві перебуватиме Почаївська чудотворна ікона Божої Матері. Про це 3 вересня інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомили УНІАН у прес-офісі Української православної церкви, 13 вересня в Київ із Волині прибуде одна з найшановніших святинь православного світу – Почаївська ікона Божої Матері.
 
Чудотворна ікона буде виставлена для поклоніння в храмі Усіх святих, на місці будівництва Кафедрального собору УПЦ (Київ, Залізничне шосе, 3) до 21 вересня включно. Опісля перебування в українській столиці, святиню повезуть до Канади.
 
Довідково:
 
5 серпня цього року в Свято-Успенській Почаївській Лаврі проходили урочистості з нагоди 450-річчя принесення Почаївської чудотворної ікони Божої Матері на Волинь.
 
Чудотворна Почаївська ікона Божої Матері – одна з найбільш шанованих Православною церквою. Зберігається в Почаївській Лаврі (Почаїв Кременецького району Тернопільської області).
 
Ікона написана олійними фарбами у візантійському стилі на дошці з липи. Вона зображає Матір Божу в пояс з Богодитиною на правій руці. Також на іконі зображені святі: пророк Ілля, мученик Міна, першомученик Стефан, преподобний Авраамій. Знизу – святі жінки: Параскева, Катерина, Ірина-діва.
 
У 1597 року монастирю ікону подарувала заможна вдова Анна Гойська, що володіла Почаєвом у другій половині XVI століття. Свого часу на знак вдячності за сердечний прийом цю ікону Анні подарував грецький митрополит Неофіт. Анна Гойська просила Пречисту про зцілення сліпого від народження брата Філіпа. І сталося диво – він прозрів. Після такого дива А.Гойська з хресним ходом перенесла її на Почаївську гору для загального поклоніння і щедро наділила монастир землями.
 
У 1866 році для чудотворної ікони виготовлена риза з золота. Для прикрас використано дорогоцінне каміння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus