USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Податківці догралися до криміналу, - прокуратура

16 Грудня 2011 16:05
Триває досудове слідство у кримінальній справі, яку прокуратура порушила стосовно працівників Луцької ОДПІ та ДПА Волині. Митарі, за версією слідства, не визначили суму податкового зобов’язання з ПДВ обсягом 95,8 тисячі гривень за результатами планової виїзної документальної перевірки дотримання одним із луцьких ТОВ вимог податкового та іншого законодавства.

Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

Прокуратурою Волині проведено перевірку дотримання вимог чинного законодавства при виконанні контрольних повноважень посадовими особами ДПА в області.

Перевірка дотримання вимог чинного Податкового кодексу України та Закону України «Про державну податкову службу в Україні» при виконанні контрольних повноважень посадовцями ДПА в області засвідчила, що в діяльності ДПА мають місце порушення, в тому числі і кримінально-караного характеру.

Прокуратура протягом року відносно податківців порушила три кримінальні справи. Одну з них уже розглянув суд, винна особа засуджена. Окрім цього, цьогоріч за документами прокурорського реагування 58 податківців притягнули до відповідальності за допущені порушення законодавства.

Триває досудове слідство у кримінальній справі, яку порушила прокуратура Волині за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Луцької об’єднаної державної податкової інспекції та Державної податкової адміністрації у Волинській області за ознаками злочинів, передбачених частиною 3 статті 364 та частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України.

Податківці умисно не визначили суму податкового зобов’язання з ПДВ обсягом 95,8 тисячі гривень за результатами планової виїзної документальної перевірки дотримання одним із луцьких ТОВ вимог податкового та іншого законодавства. Внаслідок цього державним інтересам завдали істотної шкоди, - стверджують у прокуратурі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Читач Показати IP 16 Грудня 2011 16:55
"Митарі, за версією слідства,...", а до чого тут митарі.
Юлія до Читач Показати IP 16 Грудня 2011 19:11
Митар - той, хто збирає мито, тобто податок.
Дипломат Показати IP 17 Грудня 2011 10:40
Правильно так з тими хабарниками і треба!!! Вищі посадовці норм гроші беруть, а звичайному інспектору за шоколадку теж влітає??? ЧОМУ???????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus