USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині прокуратурі не вдалося скасувати «євро»-рішення міськради

10 Січня 2014 14:05
Волинський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову прокуратури до Камінь-Каширської міськради про скасування рішення про суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Україні. Про це повідомляє «IA ZIK».

Як відомо, 2 грудня 2013 року Камінь-Каширська міськрада прийняла звернення до Президента, Верховної Ради і Кабінету Міністрів. У ньому депутати вимагали відставки глави держави і Прем’єра, а також закликали членів ПР виходити із партії.

Під час засідання Ради регіонів президент попросив силовиків передати місцевим радам «гаряче вітання».

Отож, наприкінці грудня на Волині прокуратура оскаржила 24 рішення органів місцевого самоврядування з питань політичної ситуації в Україні.

Зокрема, прокурор Камінь-Каширського району звернувся із адміністративним позовом до міськради із вимогою скасувати рішення депутатів від 2 грудня 2013 року. У цьому рішенні міськрада висловила вимогу відставки Президента і Прем’єра, а також закликала регіоналів виходити із партії.

На думку стражів закону, цим зверненням міськрада вийшла за межі компетенції органів місцевого самоврядування, визначену Конституцією та законами. А заклик до регіоналів прокуратура розцінила як втручання у діяльність політичних організацій.

Отож, вона вимагала скасувати це рішення міськради як незаконне.

Натомість, юрист міськради Сергій Заїка заперечив проти задоволення адмінпозову. На його думку, депутати закон не порушили і як представники громади висловили точку зору виборців.

На запитання головуючого судді Ковальчука, чи вплине це звернення на діяльність президента й уряду, представниця прокуратури відповіла, що ні.

Зрештою, суд відмовив у задоволенні позовних вимог. Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Представниця прокура Показати IP 10 Січня 2014 14:39
То мене суддя просто не так поняв.
лучанин Показати IP 10 Січня 2014 15:16
А чому ради не повинні були приймати саме таке рішення? Врешті, на те вони і є радами.
влада Показати IP 10 Січня 2014 17:34
Ой дивись прокурор, влада може помінятись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus