USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Податківці змушують роботодавців «відбілювати» зарплату

15 Лютого 2010 12:16
Торік волинські податківці легалізували працю близько 2 тисяч найманих працівників.
Після співбесід  із представниками податкової служби підприємці-фізичні особи, як правило, оформлюють трудові відносини з найманими працівниками. Зокрема, протягом 2009 року на Волині завдяки податківцям роботодавці уклали трудові договори із 2 190 найманими працівниками.
«Економічний ефект від такої роботи податкових органів – очевидний. Легалізовані працівники отримали більше 2,5 мільйонів гривень заробітної плати, а місцеві бюджети - 376 тисяч гривень податку з доходів фізичних осіб», - кажуть фахівці управління оподаткування фізичних осіб ДПА у Волинській області.
Для прикладу, торік показовий факт відсутності належного оформлення трудових відносин виявили податківці Камінь-Каширської МДПІ на одній із міні-пекарень на Любешівщині.
Як з’ясували податківці, разом з інспектором по праці, підприємець-пекар, котрий перебуває на спрощеній системі оподаткування за видом діяльності виробництво та реалізація хлібобулочних виробів, не реєстрував  найманих працівників, які випікали хлібобулочні вироби.
Податківці домоглися, щоб працівників міні-пекарні було прийнято на роботу офіційно. Як наслідок, легалізовано 4,7 тисячі гривень заробітної плати. До бюджету сплачено 700 гривень податку з доходів фізичних осіб та 1,8 тисячі гривень єдиного податку, - інформує управління оподаткування фізичних осіб обласної ДПА.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus