USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Податкова знижка за освіту: як отримати кошти за навчання дитини

28 Грудня 2020 17:24
В українців залишилося чотири дні, аби отримати податкову знижку за сплачені кошти у 2019 році. Послуга доступна як для учнів вишів, так і для школярів і дошкільнят. Усе залежить від суми витрат і рівня доходу батьків.

Що це за знижка та як нею скористатися, розповіли у Сніданку з 1+1.

Щороку держава повертає частину коштів за навчання. Допомогу можуть отримати всі хто навчається на платній основі у вишах, школах і навіть дошкільних закладах. Повернення коштів доступне, якщо дитина, наприклад, додатково займається англійською.

Гроші на відшкодування беруть із податків, які ви ж сплачуєте державі. Адвокат Антон Бойко пояснює: "Тобто, якщо вартість навчання 50 тисяч, то маєте право на 18% від цієї суми. Але сума податкової знижки не буде більше, ніж ви заплатили самого податку за рік". Виходить: заплатили 50 тисяч за навчання, а наступного року дев'ять тисяч отримали назад.

Для цього необхідно зібрати пакет документів: свідоцтво про народження дитини, паспорт, ідентифікаційний код, договір про навчання, платіжки, довідка про доходи та довідка з банку, куди й перерахують гроші. Аби не проґавити можливість отримати гроші, необхідно поквапитись. Для компенсації за 2019 рік документи необхідно подати до 31 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus